X

Απομάκρυνση των προσφύγων από την Πλατεία Αριστοτέλους (εικόνες)

Ποια λύση δόθηκε μετά τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας αντιδράσεις. «Πυρά» της ΝΔ κατά της Κυβέρνησης.

Ant1news

Λύση στο ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, περιμένοντας να συλληφθούν, για να πάρουν το υπηρεσιακό σημείωμα εξάμηνης παραμονής, δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με την μεταφορά τους στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, Νίκος Ράγκος, «εκεί θα μείνουν προσωρινά σε ένα φυλασσόμενο από την Αστυνομία κτήριο, μέχρι να προχωρήσει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους», ενώ διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες, συνοδεία αστυνομικών, θα πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής.

Στο κτίριο των Διαβατών, όπως αναφέρει το thestival.gr, θα παρέχεται προσωρινή στέγαση και σίτιση σε 80 πρόσφυγες.

 

Λίγο πριν αποχωρήσουν προς το Κέντρο Φιλοξενίας πρόσφυγες και μετανάστες καθάρισαν τον χώρο, όπου είχαν κατασκηνώσει απο ημέρες. Μαζί με υπαλλήλους του τμήματος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μάζεψαν σκουπίδια και χαρτόνια που υπήρχαν στο σημείο και στη συνέχεια αποχώρησαν για το camp στα Διαβατά.

 

 

Εν τω μεταξύ, «ντροπή» χαρακτήρισαν την εικόνα των μεταναστών στο γρασίδι της Πλατείας Αριστοτέλους, τέσσερις βουλευτές της ΝΔ (Γκιουλέκας, Ράπτη, Καράογλου, Αναστασιάδης), οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. Οι τέσσερις βουλευτές επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα, συναντήθηκαν με τον διοικητή, ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί και είδαν τους μετανάστες που περίμεναν έξω από το Τμήμα, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες σχετικά με την καταγραφή των στοιχείων τους.

«Είναι ντροπή. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει και πάλι αρνητικές εικόνες στο προσφυγικό, αν και έχει πάρει ένα κάρο χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και διατύπωσαν την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που περιλαμβάνει την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την επαναπροώθηση των μεταναστών-προσφύγων και την ταχύτατη εξέταση των αιτήσεων για παροχή ασύλου.