X

“Καμπανάκι” Τόμσεν για το χρέος στην Ευρωζώνη

Ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ ζήτησε μείωση χρέους για να υπάρχουν περιθώρια κινήσεως σε περιόδους κρίσης.

Ant1news

Αρκετές χώρες της ευρωζώνης δεν εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να μειώσουν χρέος τα χρόνια της ανάπτυξης, ώστε να ετοιμαστούν για την επόμενη οικονομική επιβράδυνση, τόνισε ο Πολ Τόμσεν από το Μπαλί σε συνέντευξη Τύπου για την Ευρώπη.

Τόνισε πως κάποιες χώρες στην πραγματικότητα αυξάνουν το ονομαστικό έλλειμμα στους προϋπολογισμούς, παρά τη θετική συγκυρία. “Πρέπει να μειώνουμε το χρέος τις καλές εποχές, για να έχουμε "χώρο" στις κακές στιγμές”, δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ζήτημα της Ιταλίας, υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια έπρεπε να είχε αναλάβει περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις. Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, δήλωσε ότι το Ταμείο περιμένει καλή ανάπτυξη για την επόμενη χρονιά και εκτιμά πως “ οι αγορές δεν είναι θετικές σε μια δημοσιονομική χαλάρωση της Ιταλίας ”. Είναι λάθος και είδαμε την αντίδραση της αγοράς, σημείωσε.

Για πρώτη φορά, μετά από οκτώ χρόνια, ο Πολ Τόμσεν δεν έκανε καμία αναφορά στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.