X

Απαγορεύτηκε στους υπέρβαρους να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Ποιο είναι το «όριο επιβίβασης». Ποια άλλα μέτρα πήρε το αρμόδιο Υπουργείο για να σταματήσει η κακοποίηση των συμπαθών τετράποδων.

Ant1news

Οι υπέρβαροι τουρίστες δεν μπορούν πλέον να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η βέλγικη εφημερίδα De Standaard.

Μετά τις διαμαρτυρίες των φιλοζωικών οργανώσεων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να βάλει τέλος στην κακοποίηση που υφίστανται τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, απαγορεύοντας να τα χρησιμοποιούν υπέρβαρα άτομα.

Ακόμα, έχουν γίνει καταγγελίες στην οργάνωση PETA, η οποία υποστηρίζει ότι τα γαϊδουράκια που χρησιμοποιούνται ως μεταφορικό μέσο στο νησί αναγκάζονται να μεταφέρουν όλο και βαρύτερα φορτία, ενώ εργάζονται πολλές ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς καταφύγιο, ξεκούραση και νερό.

Ύστερα από 100.000 υπογραφές, αποφασίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση το ανώτατο όριο να είναι 100 κιλά. Όσοι αγνοήσουν την συγκεκριμένη απόφαση θα τιμωρηθούν με πρόστιμο.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να χορηγούν καθημερινά κατάλληλη και επαρκή τροφή και καθαρό πόσιμο νερό, σε δοχεία που δεν μπορούν να μολυνθούν και τα οποία θα καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.