X

Καμμένος: οι σχέσεις μου με τον Τσίπρα είναι σε πλήρη αρμονία

"Καταλαβαίνω τον Φίλη, αλλά οι ΑΝΕΛ δεν είναι ο Σαλβίνι", είπε ο ΥΠΕΘΑ και συμπλήρωσε, "ο Παπαδόπουλος μου ζήτησε ρουσφέτι κι όταν δεν του το έκανα με έβαλε στο μάτι…".

Ant1news

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα, συνεργάστηκαν για τρεις λόγους. «Ο πρώτος ήταν η έξοδος από τα μνημόνια, που τον πετύχαμε, ο δεύτερος είναι η πάταξη της διαφθοράς που την παλεύουμε και ο τρίτος η ανάπτυξη που θα την πετύχουμε».

Πρόσθεσε δε ο κ. Καμμένος ότι οι σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό, είναι σε πλήρη αρμονία. Αναφερόμενος στο θέμα των αμερικανικών βάσεων, τόνισε, «άκουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα, λες και μιλάμε για βάσεις θανάτου. Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ».

«Για ποιες βάσεις μιλάμε; Για τη Λάρισα ζητήθηκε να φιλοξενούνται τα UAV. Τι θέλουμε να ήταν στη Σμύρνη; Δεν υπάρχει νέα βάση, αλλά διευκόλυνση. Στο Στεφανοδίκαιο να φιλοξενηθεί μονάδα ελικοπτέρων που μετακινείται από την Τουρκία. Μας κάνει κακό να έρθουν τα Απάτσι ή προτιμούμε να συντηρούνται στην Κωνσταντινούπολη. Στην Αλεξανδρούπολη χρησιμοποιείται το λιμάνι. Θα προτιμούσαμε αυτή η διευκόλυνση να γίνεται από την Βάρνα. Η μονή που ζήτησα είναι η Κάρπαθος. Έχουμε συμφέρον εκεί να έρθουν συμμαχικές δυνάμεις», ολοκλήρωσε ο κ. Καμμένος στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Ο ΥΠΕΘΑ στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι, «από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το Σκοπιανό. Είπαμε στον Πρωθυπουργό ότι δεν συμφωνούμε με τον όρο “Μακεδονία”. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ουδέποτε συμφωνήσαμε κι εγώ σαν κυβερνητικός εταίρος ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσω στη Βουλή. Αλλά μάλλον δεν θα βρεθούμε σε αδιέξοδο γιατί η Συμφωνία δεν θα περάσει από τα Σκόπια και θα συνεχίσουν να λένε… για Μεγαλέξανδρους».

Σε ότι αφορά την πρόταση που παρουσίασε στις ΗΠΑ, ξεκαθάρισε ότι δήλωσε πως αποτελεί την πρόταση του συγκυβερνώντος κόμματος και όχι την θέση της Κυβέρνησης που αντικατοπτρίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υποκατέστησα λοιπόν ούτε τον Πρωθυπουργό, αλλά ούτε τον Υπουργό Εξωτερικών».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που δέχεται από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «σε πολιτικό επίπεδο, καταλαβαίνω τις διαφορές με τον Φίλη. Είναι καθαρός στις θέσεις του και δεν τις έκρυψε ποτέ. Αλλά οι ΑΝΕΛ δεν είναι ο Σαλβίνι. Εμείς στηρίξαμε τους πρόσφυγες όσο κανείς άλλος. Αν η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αποφασίσει ότι πρέπει να πάρουμε διαζύγιο, τότε θα υπάρξει διαζύγιο».

Αναφερόμενος στις έντονες επικρίσεις που δέχεται από τον βουλευτή του ΣΥΡΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλο, ανέφερε μεταξύ άλλων δηκτικά, «ήρθε στο Υπουργείο και μου ζήτησε ρουσφέτι. Όταν του είπα ότι αυτά δεν γίνονται πια στο Άμυνας, με έβαλε στο μάτι».

Η απάντηση Παπαδόπουλου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 έδωσε την απάντηση του στα όσα τον κατηγόρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

“Ένα αίτημα της κοινωνίας των Τρικάλων, ένα στρατόπεδο στην περιοχή μας να γίνει διαχρονικό ιστορικό μουσείο το οποίο το ζητά η δημοτική Αρχή και όλοι οι φορείς του νομού. Του ζητήσαμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο μία συνάντηση για να το προωθήσουμε και λέει ότι είναι ρουσφέτι” είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε ότι «την ώρα που ο ελληνικός λαός υποφέρει από την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης και παραμένει καθηλωμένος κάτω από τα όρια της φτώχειας και της ανέχειας οι κυβερνητικοί εταίροι Τσίπρας και Καμμένος παίζουν μία ακόμη πράξη της σικέ διαφωνίας τους . Ο πολίτης δεν παρακολουθεί πλέον τα μικροκομματικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είναι βουτηγμένα στο ψέμα!».

ΚΚΕ: προεκλογικά οικογενειακά καβγαδάκια εντός της κυβέρνησης

Το ΚΚΕ σε γραπτή ανακοίνωση του και σχολιάζοντας την συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην ΕΡΤ, τονίζει ότι:

Η μετατροπή της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από τη Λάρισα ως την Κάρπαθο, σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, που σήμερα παρουσίασε ο κ. Καμμένος σε ρόλο μεσίτη πολεμικών βάσεων, με επιχειρηματολογία βγαλμένη από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ και του δόγματος Τρούμαν, είναι πολιτική επιλογή σύσσωμης της συγκυβέρνησης.

Όσο για τα προεκλογικά οικογενειακά καβγαδάκια εντός της κυβέρνησης, αυτά εξυπηρετούν και τους δύο συνεταίρους: Τόσο τον Καμμένο για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όσο και το ΣΥΡΙΖΑ, για να αναζητήσει άλλοθι και να κρυφτεί πίσω από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για την προσήλωσή του στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό μας να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, για την επέκταση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων. Κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος, κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχθεί η χώρα μας να μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων.