X

Οι “ατέλειωτες” ουρές στα εκδοτήρια του Μετρό επανήλθαν

Τι οδήγησε στην επανεμφάνισή τους και γιατί το κοινό δεν χρησιμοποιεί τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Ant1news

Μπορεί να έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όμως πολλά προβλήματα παραμένουν άλυτα δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα του επιβατικού κοινού, με κυριότερο όλων τις ατελείωτες ουρές στα εκδοτήρια, που, όπως όλα δείχνουν, έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί περίπου ένα εκατομμύριο κάρτες. Η διαδικασία όμως παραμένει χρονοβόρα, καθώς πλέον λειτουργούν εκδοτήρια σε πολύ λίγους σταθμούς του μετρό, στα οποία συνήθως έχουν συρρεύσει επιβάτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Ο λόγος είναι πως όλο και περισσότερα μηχανήματα εμφανίζουν προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν μερικώς ή εξ’ ολοκλήρου, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είναι δυνατή μόνο η επαναφόρτιση, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση τους από επιβάτες που δεν διαθέτουν ήδη ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αυτόματα μηχανήματα δεν διαθέτουν την επιλογή έκδοσης μειωμένου εισιτηρίου, αναγκάζοντας έτσι και εκείνους που δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο να αναζητήσουν εκδοτήριο. (Το μισό εισιτήριο από 1ης Οκτωβρίου έχει θεωρητικά καταργηθεί ωστόσο δόθηκε άτυπη παράταση μέχρι νεωτέρας).

Οι πολίτες καταγγέλλουν πως ο χρόνος αναμονής τους μέχρι να εξυπηρετηθούν συχνά ξεπερνά την μία ώρα, ενώ εκφράζουν φόβους πως αν ο Οργανισμός και το Υπουργείο δεν λάβουν μέτρα οι ουρές θα εμφανίζονται στις αρχές κάθε μήνα, περίοδος που οι περισσότεροι επιβάτες ανανεώνουν την μηνιαία κάρτα τους.

Η απάντηση που δίνει το υπουργείο Μεταφορών για τις τεράστιες ουρές είναι πως η κατάσταση πρόκειται να εξομαλυνθεί σύντομα καθώς προβλέπεται η αναβάθμιση των παλιών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη ευθύνη για την ταλαιπωρία που υφίστανται έχουν και οι επιβάτες καθώς δεν επωφελούνται της δυνατότητας που έχουν να εκδίδουν την κάρτα τους κατόπιν διαδικτυακής αίτησης

Σημειώνεται πως στη γραμμή 1 είναι ανοιχτά μόλις 5 εκδοτήρια από τους 24 σταθμούς ενώ στη γραμμή 2 και 3 λειτουργούν 13 εκδοτήρια από τους συνολικά 38 σταθμούς, με τα περίπτερα που πουλούν εισιτήρια να είναι περιορισμένα.