X

Ξύπνησε από το κώμα όταν της έβαλαν το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά

Η καρδιά της άρχισε να χτυπά γρήγορα και τα μάτια της βούρκωσαν. Ήταν σε κώμα για 23 ημέρες και οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ant1news

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί μία απίστευτη ιστορία στη Βραζιλία, όπου μία μητέρα ξύπνησε από κώμα 23 ημερών… μόλις έβαλαν στην αγκαλιά της το μωράκι της.

Η καρδιά της Αμάντα ντα Σίλβα άρχισε να χτυπά γρήγορα, τα μάτια της βούρκωσαν και δάκρυα άρχισαν να κυλούν στα μάγουλά της, όταν ένιωσε το νεογέννητο αγοράκι στο στήθος της.

«Το πρώτο που θυμάμαι είναι να κρατώ στα χέρια μου τον Βίκτορ, να βλέπω το κεφαλάκι του και να μυρίζω την υπέροχη οσμή του. Ρώτησα τον πατέρα μου αν το παιδί είναι δικό μου. Έβαλα το χέρι μου στην κοιλιά μου και συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν πια έγκυος», δήλωσε η 28χρονη σε τοπικά μέσα.

Το μητρικό φίλτρο αποδείχθηκε θαυματουργό για την ίδια, ενώ διαπίστωσε συγκινημένη πως είχε γάλα για να θηλάσει το μωρό.

 

Η Αμάντα πάσχει από επιληπτικές κρίσεις, από την ηλικία των 7 ετών. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο γιατρός της συνέστησε να σταματήσει να παίρνει ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Ενώ βρισκόταν στην 37η εβδομάδα της κύησης, υπέστη μία οξύτατη κρίση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να υποβάλουν σε καισαρική την 28χρονη, όσο ήταν ναρκωμένη, αλλά λόγω επιπλοκών την έβαλαν σε καταστολή για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

 

Το μωρό ζύγιζε μόλις δύο κιλά και το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν εξασθενημένο, ενώ αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Παρέμεινε στην μονάδα νοσηλείας νεογνών, μέχρι να βρεθεί στην αγκαλιά της μητέρας του.

«Μια εβδομάδα μετά την μετακομιδή της στο μαιευτήριο αρχίσαμε να σταματούμε τη χορήγηση των φαρμάκων που την κρατούσαν σε καταστολή, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίθηκε μολονότι οι εξετάσεις της ήταν καλές. Παρά την τεχνητή πρόκληση πόνου δεν αντέδρασε. Οι εξετάσεις κατέγραφαν εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα, ούτε καν στις φωνές συγγενών της. Δεν κουνούσε ούτε χέρια, ούτε πόδια», είπε ο μαιευτήρας Κάρλος Αλενκάρ.

Κι ενώ οι γιατροί είχαν αρχίσει να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ι εκεί που ξέμεναν από ιδέες, μία νοσοκόμα πρότεινα να της βάλουν το μωρό στην αγκαλιά της, για να ακολουθήσει η σκηνή που ανάγκασε όσους ήταν παρόντες να κάνουν τον σταυρό τους, αντικρίζοντας ένα θαύμα!