X

Μαυροειδάκος στον ΑΝΤ1: δεν υπάρχει πολιτική βούληση να λυθεί το θέμα των “μπαχαλάκηδων” (βίντεο)

Ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, τόνισε με έμφαση ότι  οι κουκουλοφόροι ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς!

Ant1news

Ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε πως το πρόβλημα της αντιμετώπισης των κουκουλοφόρων είναι διαχρονικό, αλλά έχει ενταθεί με την παρούσα Κυβέρνηση.

Ο κ. Μαυροειδάκος κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των «μπαχαλάκηδων» και των κουκουλοφόρων, παρότι έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά των αστυνομικών.

 Μάλιστα τόνισε ότι μπορεί το πρόβλημα να είναι διαχρονικό, αλλά σήμερα είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει από την πλευρά της Κυβέρνησης η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα.

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση της ομάδας «Δέλτα» και ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου, να αφήσει «τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους».

Επίσης υποστήριξε ότι η Κρατική Ασφάλεια έχει αποδομηθεί και έφερε ως παράδειγμα ότι αστυνομικοί που «δρούσαν» στα Εξάρχεια κι έφερναν πολύτιμες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή έχουν μετατεθεί στις πεζές περιπολίες.

Ο κ. Μαυροειδάκος καυτηρίασε και την εμφάνιση των πολιτικών από όλες τις παρατάξεις, την επόμενη μέρα της επίθεσης στο Α/Τ Ομονοίας και ότι μετέτρεψαν το Αστυνομικό Τμήμα σε πολιτικό ρινγκ.

Χαρακόπουλος: θα σαρώσουμε τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ που εμποδίζουν το έργο της Αστυνομίας

Στα φαινόμενα παραβατικότητας με αφορμή την επίθεση στο ΑΤ της Ομόνοιας το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Έχουμε τον νόμο Γαβρόγλου που επέκτεινε το άσυλο ανομίας και παραβατικότητας. Οι κουκουλοφόροι που χτύπησαν στην Ομόνοια το πιο πιθανό είναι να μπήκαν ξανά στο πολυτεχνείο που τους παρέχει άσυλο και δεν μπορεί να μπει η αστυνομία ή να μπήκαν στο άσυλο των Εξαρχείων που δεν μπορεί, ούτε εκεί να παρέμβει η αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Εξήγησε δε ότι αυτό «είναι ζήτημα πολιτική βούλησης» και τόνισε ότι όταν έρθει το κόμμα του στην κυβέρνηση αυτό θα αλλάξει. «Θα σαρώσουμε τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ που εμποδίζουν το έργο της αστυνομίας», ανέφερε.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου και το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια θα καταργηθεί. Οποιοσδήποτε εγκληματεί, δεν μπορεί να κρύβεται στο πανεπιστήμια», τόνισε.