X

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε την “αποχώρηση” του “Ρουβίκωνα” από τη Φιλοσοφική

Στέλεχη του "Ρουβίκωνα" επιχειρούν ανακατάληψη του γραφείου και επικρατεί ένταση στον χώρο.

Ant1news

Με ανακοίνωση του ΕΚΠΑ ανακοινώνεται ότι το γραφείο 516 είναι ξανά στην… κυριότητα του Πανεπιστημίου.

Η Κοσμητεία στην ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί γράφει,  «Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Η καθηγήτρια φιλολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφικής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου, μίλησε στο “Καλημέρα Ελλάδα” για τη στιγμή που μία ομάδα 30 περίπου φοιτητών εισέβαλε την Τρίτη, στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος και εγκλώβισαν μέσα τους καθηγητές, ζητώντας μεταξύ άλλων και την μη εκδίωξη του «Ρουβίκωνα» από τη σχολή.

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει γίνει γνωστή η αντίδραση του «Ρουβίκωνα» και κυρίως αν θα αποχωρήσει οικειοθελώς από το γραφείο που επίταξε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ή σε αντίθετη περίπτωση με ποιον τρόπο η Κομητεία του Πανεπιστημίου, θα επιδιώξει την αποχώρηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ant1news, λίγο πριν τις 11 το πρωί, στελέχη του "Ρουβίκωνα" επιχείρησαν ανακατάληψη του γραφείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση με τους καθηγητές που παραμένουν στον χώρο.