X

Έκρηξη σε κολέγιο στην Κριμαία

Συναγερμός στις Αρχές της Κριμαίας λόγω της ισχυρής έκρηξης σε κολέγιο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Κριμαίας από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 (ώρα Ελλάδος), σε τεχνικό Κολέγιο στο Κερτς.

Σύμφωνα με το Reuters, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές, 18 από τους τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία τεράστια έκρηξη και έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, ωστόσο στη συνέχεια η Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε ότι προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.

«Υπήρξε πυροδότηση αγνώστου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ρωσίας. 

Απο την πλευρά της, η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου δήλωσε πως άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Η Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

 

Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε. 

Παράλληλα, και το Κρεμλίνο υποστηρίζει πως η φονική έκρηξη μπορεί να ήταν αποτέλεσμα μιας τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας να προσδιορίσουν την αιτία της έκρηξης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ είπε πως ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης, από την οποία σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.