X

Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες της υπόθεσης Κασόγκι

Αφού έψαξαν το σπίτι του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, Τούρκοι αστυνομικοί ξαναπήγαν στο προξενείο.

Ant1news

Περίπου 15 άνδρες της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να ψάχνουν, το απόγευμα της Τετάρτης, το σπίτι του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι, ο οποίος, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ήταν παρών όταν διαπράχθηκε η φερόμενη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Η τουρκική αστυνομία αρχικά σχεδίαζε να ψάξει το σπίτι του πρόξενου την προηγουμένη, κάτι που αναβλήθηκε, διότι οι Σαουδαραβικές αρχές επικαλέστηκαν την παρουσία της οικογένειας του Οτάιμπι, ο οποίος αναχώρησε από την Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην κατοικία του πρόξενου, οι ερευνητές εξέτασαν τον κήπο, ενώ ορισμένοι θεάθηκαν στην ταράτσα του ακινήτου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα δύο φορές, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Η ομάδα της σήμανσης και άλλα στελέχη της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησαν αφού έψαξαν το σπίτι, ωστόσο κάποια πήγαν ξανά στο προξενείο, που είχαν ήδη εξετάσει, διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Αποχώρησε επίσης από την κατοικία του πρόξενου μια ομάδα Σαουδαράβων ερευνητών, ανέφερε το Ρόιτερς.

Δεν έγινε καμιά δήλωση για την πορεία ή τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών στον Τύπο.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, αγνοείται από τη 2α Οκτωβρίου, αφότου μπήκε στο προξενείο της χώρας του, από το οποίο ήθελε να του δοθεί ένα πιστοποιητικό ενόψει του γάμου του. Το Ριάντ βαρύνουν υποψίες πως έστειλε μια ομάδα εκτελεστών για να τον δολοφονήσει, κάτι που οι σαουδαραβικές αρχές διαψεύδουν.

Η τουρκική αστυνομία εξέτασε το προξενείο μια πρώτη φορά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.