X

Αυτός είναι ο ιατροδικαστής που διαμέλισε τον Κασόγκι

Οι αρχές αποκάλυψαν το προφίλ του ανθρώπου που υποπτεύονται ότι διαμέλησε ζωντανό και αποκεφάλισε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο.

Ant1news

Ο ιατροδικαστής Σαλάχ αλ Τουμπαίγκι είναι σύμφωνα με τις αρχές ο άνθρωπος που αποκεφάλισε ζωντανό και διαμέλισε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τη dailymail.co.uk τον αποκαλούσαν “γιατρό θάνατο” και είναι ένας από τους 15 Σαουδάραβες που αναγνωρίστηκε ότι ήταν παρών στη στυγερή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προέτρεψε όσους ήταν παρόντες στο χώρο να φορέσουν ακουστικά πριν ξεκινήσει τον διαμελισμό του Κασόγκι πάνω σε ένα γραφείο.

Εικάζεται ότι ακολούθησε ο βασανισμός του δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σαλάχ αλ Τουμπαίγκι του έκοψε ένα ένα τα δάχτυλα των χεριών πριν τον αποκεφαλίσει και διαλύσει το πτώμα σε οξύ.

Η εμπλοκή του Σαλάχ αλ Τουμπαίγκι στην ανατριχιαστική δολοφονία αποδεικνύεται και με ηχητικό ντοκουμέντο από το έξυπνο ρολόι που φορούσε ο δημοσιογράφος. Στη διάρκειας επτά λεπτών ηχογράφηση ακούγεται ο ιατροδικαστής να ηγείται του φριχτού διαμελισμού του Κασόγκι.

Σύμφωνα ε πληροφορίες όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη εντοπίστηκε πάνω του ένα πριόνι οστών.

 

Σπούδασε Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης το 2004 ενώ το 2015 ειδικεύτηκε για 3 μήνες στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στην Μελβούρνη ως.

Ήταν επικεφαλής της Σαουδαραβικής επιτροπής ιατροδικαστών και έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για την αναγνώριση θυμάτων από μαζικές καταστροφές και νεκροψίες.