X

Κάλυψη Βούτση σε Κοτζιά για τα μυστικά κονδύλια

Τι είπε ο Πρόεδρος της Βουλής για τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης απόρρητων δαπανών του ΥΠΕΞ.

Ant1news

Κάλυψη στον τέως υπουργό, Νίκο Κοτζιά, για τις καταγγελίες που ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο περί κακοδιαχείρισης των απόρρητων δαπανών του ΥΠΕΞ, παρείχε ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων επεσήμανε πως δεν έχει ενδείξεις που να δικαιολογούν τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση από την ημέρα που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος για την ενημέρωση της Βουλής επί των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ, για ποσά άνω των 25.000 ευρώ έχουν γίνει έξι συνολικά ενημερώσεις για τις οποίες είναι ενήμεροι οι πολιτικοί αρχηγοί. Το τελευταίο αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να παράσχει ενημέρωση στη Βουλή εκκρεμεί από τις 15 Οκτωβρίου 2018.

Ο κ. Βούτσης απέφυγε να πάρει θέση για την παραίτηση Κοτζιά, αν και εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε στο πλευρό του, δηλώνοντας πως “οι χθεσινές εξελίξεις δεν έχουν κανένα καλό”, ενώ σε ερώτηση για το εάν κινδυνεύει η συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε πως η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε αυτή την επιλογή και ότι η ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον πρωθυπουργό αυτό αποδεικνύει. 

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα πως οι βουλευτές Γεννιά και Τόσκας που ανήκουν στην κίνηση “Πράττω” του Νίκου Κοτζιά δεν θα θέσουν σε αμφισβήτηση την κυβερνητική σταθερότητα.