X

Μαίνεται ο σάλος για τις δηλώσεις Πολάκη – Παπαγγελόπουλου

Έντονη αντίδραση από την Ένωση Εισαγγελέων. Τι απαντούν στα "πυρά" που δέχονται οι αναπλ. υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης.

Ant1news

Tην αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας να υπάρξουν φυλακίσεις ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων, όπως αναφέρεται «εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης».

Παράλληλα, η Ένωση «καλεί τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης ,να παύσουν  εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση  απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες  λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων  τους και να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη  ανεξαρτησία της  που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».

Την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης σε σημερινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «ότι πρέπει να μπουν κάποιοι φυλακή, αν θέλουμε το κόμμα να κερδίσει πάλι τις εκλογές», ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «κάποιοι κάνουν την τρίχα… τριχιά», σημειώνοντας ότι «η πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και η τιμωρία των υπευθύνων αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πρέπει να τηρηθεί». ​

 

Παράλληλα, ο αναπλ. υπουργός Υγείας τόνισε ότι «δεν φυλακίζει η Κυβέρνηση, αλλά η Δικαιοσύνη», σημειώνοντας όμως ότι «πρέπει να επιταχυνθούν κάποιες υποθέσεις», αναφέροντας μάλιστα μερικές, όπως η Novartis και η Siemens. 

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προχώρησε σε διευκρινίσεις για όσα ανέφερε προ ημερών στη Βουλή για πογκρόμ διώξεων από την προηγούμενη κυβέρνηση και προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για πλήρη  διαστρέβλωση των δηλώσεων του και πρόσθεσε πως δεν εννοούσε τις διώξεις των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά επιχειρηματιών που είχαν χρέη στο Δημόσιο και πως το «όχι μόνο» πήγαινε σε πολίτες.

 

«Για τις ιδέες μου είμαι περήφανος και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω, είναι οι ίδιες όταν ήμουν εισαγγελέας και δεν σκοπεύω να τις αλλάξω τώρα επειδή είμαι υπουργός της κυβέρνησης», υποστήριξε, σχολιάζοντας ακόμη, πως επί ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων το κράτος περνούσε χειροπέδες σε δυστυχισμένους ανθρώπους λόγω χρεών και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία των αυτοφώρων στη φυλακή. Σημείωσε δε, σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πρέπει να φυλακίζονται αλλά να εκτίουν εναλλακτικές ποινές.