X

“Zόμπι” έκαναν παρέλαση στο Μεξικό (βίντεο)

Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση που αιώνες τώρα κρατούν οι Μεξικανοί.

Ant1news

Φόρεσαν τα κοστούμια τους, έβαψαν τα πρόσωπά τους και βγήκαν στους δρόμους ως ζόμπι, οι Μεξικανοί που «πλημμύρισαν» τους δρόμους στις εκδηλώσεις πριν από την «Ημέρα των Νεκρών».

Η «Κατρίνα» (La Catrina) ήταν μία από τις πρωταγωνιστικές φιγούρες σκελετών. Πρόκειται για καρτούν Μεξικανού δημιουργού, Jose Guadalupe Posada,  η τέχνη του οποίου ενέπνευσε πολλούς της Λατινικής Αμερικής, κυρίως λόγω της πολιτικής σάτιρας που τα διέκρινε.

Η δεύτερη ομάδα στην οποία χωρίστηκαν οι συμμετέχοντες είναι αυτή των «Elegant Skull».

Η παρέλαση ήταν προεόρτια της «Ημέρας των Νεκρών», της μεξικανικής παράδοσης κατά την οποία οι οικογένειες θυμούνται τους νεκρούς τους και γιορτάζουν τη συνέχιση της ζωής.

Στα πλαίσια της γιορτής γίνονται προσφορές προς τιμήν τους, μεταξύ των οποίων φωτογραφίες, φαγητά, λουλούδια, κεριά, προσωπικά τους αντικείμενα, ακόμα και σκελετοί φτιαγμένοι από ζάχαρη ή χαρτιά.

Η 2α Νοεμβρίου, «Ημέρα των Νεκρών» ή «Όλων των Ψυχών» έχει επιρροές από την ισπανική παράδοση και τους ιθαγενείς της Λατινικής Αμερικής, ειδικά του Περού, του Εκουαδόρ, της Γουατεμάλα και της Βολιβίας.