X

Απολογία Παπαντωνίου στην Ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς για “ξέπλυμα” χρήματος (βίντεο)

Μαραθώνια η απολογία του πρώην Υπουργού, η οποία διακόπηκε για την Τρίτη.

Ant1news

Ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου βρέθηκε σήμερα το πρωί στις 9.ΟΟ ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου συναδέλφου της Γιώργου Ευαγγέλου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αντιμετωπίζει με βάση το περίπου 800 σελίδων κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου.

Ο πρώην υπουργός, κατέθεσε υπόμνημα και επί ώρες απαντούσε σε σχετικές ερωτήσεις των ανακριτών. Η απολογία της συζύγου του, η οποία αναμενόταν σήμερα, θα γίνει αύριο, λόγω της πολύωρης ανάκρισης του Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία διεκόπη μετά από 12 ώρες για αύριο, λόγω κόπωσης τόσο των ανακριτών όσο και του ίδιου. 

Πάντως, ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση εξοπλιστικών συμβάσεων επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο είναι διάτρητο, και επισημαίνει ότι μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει καμία ύποπτη τραπεζική ροή με αποδέκτη εκείνον, ενώ τονίζει πως αυτοβούλως έθεσε στη διάθεση των δικαστικών αρχών τους λογαριασμούς του στην Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός  φέρεται ότι διέθετε δίκτυο λογαριασμών και υπολογαριασμών και ότι σε αυτούς κατέληξαν 2.800.000 ελβετικά φράγκα τα οποία οι ανακριτικές αρχές συνδέουν με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, αποτιμώντας τη ζημιά σε βάρος του δημοσίου σε 400 εκατομμυρίων ευρώ.