X

Βίντεο: βήμα –βήμα η ηλεκτρονική αίτηση για την επιστροφή των αναδρομικών

Δείτε πώς θα υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση στο www.efka.gov.gr για την επιστροφή των αναδρομικών από τις περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Ant1news

Τη δυνατότητα να υποβληθεί ηλεκτρονικά η αίτηση για την αναδρομική επιστροφή των δώρων που έχουν περικοπεί από το 2013 και μετά, δίνει ο ΕΦΚΑ μέσω του www.efka.gov.gr.

Όσοι υποβάλλουν την αίτηση θα πρέπει να προσέξουν, καθώς μέσα στη φόρμα δεν υπάρχει επιλογή για διεκδίκηση αναδρομικών και δώρων, αλλά υπάρχει αναφορά μόνο σε μη εφαρμογή των μειώσεων.

Συνεπώς, για να επιστραφούν όλα τα χρήματα από το 2013 και μετά, θα πρέπει να συμπληρωθεί χειρόγραφα στο Β Σημείο της αίτησης ότι, εκτός της διακοπής των μειώσεων επιθυμούν και την επιστροφή των ποσών που του παρακρατήθηκαν από τότε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, θα πρέπει να δηλωθεί ότι επιθυμούν ο ΕΦΚΑ να τους δώσει την αναλυτική κατάσταση των όσων χρημάτων κόπηκαν από μειώσεις και δώρα στο παραπάνω διάστημα.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν τους νόμους βάσει των οποίων έγιναν οι περικοπές και έχουν κριθεί παράνομοι (νόμοι 4051 και 4093 του 2012, αλλά και να γράψουν με σαφήνεια ότι επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματός τους λόγω ελλιπούς απάντησης από το Ταμείο.