X

Προφυλακιστέοι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

«Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά», δήλωσε ο πρώην Υπουργός, ενώ οδηγείτο στην κλούβα της Αστυνομίας. Η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Ant1news

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, κατά την αποχώρησή του από τα ανακριτικά γραφεία μετά την απόφαση για προφυλάκιση τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του, Σταυρούλα Κουράκου.

Οι δυο προφυλακιστέοι πέρασαν τη νύχτα στο Μεταγωγών και το σήμερα ορίστηκαν τα καταστήματα κράτησής τους. Ο Γιάννος Παπαντωνίου  και η σύζυγός του, οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας και η σύζυγός του κρίθηκαν προφυλακιστέοι με ομόφωνη απόφαση ανακριτών και αρμόδιου εισαγγελέα, μετά από την πολύωρη απολογία τους σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που αποδίδονταν κατά το κατηγορητήριο με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Εκπρόσωπο της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης τον προφυλακισθέντα Υπουργό, απαντώντας στη δήλωση που έκανε κατά τη μεταγωγή του ο δεύτερος.

 

Οι απολογίες ξεπέρασαν το 24ώρο, αφού κράτησαν δύο μέρες, σε καθαρό χρόνο. Ο Γιάννος Παπαντωνίου απάντησε σε «καταιγισμό» ερωτήσεων που του απηύθυναν η ειδική ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γεώργιος Ευαγέλλου, μαζί με την αρμόδια εισαγγελέα. Εκεί ο πρώην Υπουργός επιχείρησε να αποδομήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο, που απαρτίζεται από 650 σελίδες.

 

Συγκεκριμένα, ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνήθηκε ότι η σύμβαση για την αναβάθμιση των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που υπεγράφη επί των ημερών του και ζημίωσε το Δημόσιο, καθώς υποστήριξε ότι το δημόσιο συμφέρον θα είχε πληγεί στην περίπτωση ακύρωση της σύμβασης.

 

Τόσο ο ίδιος, όσο και η Σταυρούλα Κουράκου, η οποία φέρεται συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του, αρνήθηκαν την αποδοχή παράνομων πληρωμών, τις οποίες το κατηγορητήριο συνδέει με την υπογραφή της σύμβασης για τις φρεγάτες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστήριξε ότι μετά από «πολύχρονες έρευνες για την οικονομική του κατάσταση δεν προέκυψε τραπεζική κίνηση, έμβασμα η μαρτυρία που να συνηγορούν, ότι διέπραξε ποινικό αδίκημα». Αρνητική στην κατηγορία ότι ο σύζυγός της αποδέχτηκε παράνομες πληρωμές ήταν και η Σταυρούλα Κουράκου.

Παπαθεοδώρου: να μην υπάρχει κανένας Ρασπούτιν σε αυτή την υπόθεση

Την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου σχολίασε  μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6  ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, εκφράζοντας αφενός την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας από την άλλη πολιτικές πιέσεις προς αυτήν.

«Η δικαιοσύνη θα πρέπει να διερευνήσει τα πάντα. Όχι μόνο αυτά που διαλαμβάνονται στο κατηγορητήριο για τον κ. Παπαντωνίου. Αλλά για τους πάντες. Δεν προστατεύει κανένας κανέναν, ο οποίος διερευνάται από τη δικαιοσύνη. Έχω εμπιστοσύνη απολύτως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αρκεί να μην υπάρχει κανένας Ρασπούτιν σε αυτή την υπόθεση, ο οποίος να έχει σπρώξει τη δικαιοσύνη σε αυτή τη κατεύθυνση. Η κ. Ράϊκου έχει τελευταία καταγγείλει πολιτικές πιέσεις, πολύ ισχυρές ώστε να ασκηθούν διώξεις ή να τεθούν στο αρχείο υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος», δήλωσε σχετικά ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.