X

Δωρεάν μπύρες για να… αφήσουν τα αυτοκίνητα τους σπίτι!

Πρωτοποριακό πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος, που με.. αδρά ανταμοιβή σε όσους αφήνουν το αυτοκίνητο σπίτι.

Ant1news

Με μπύρες, δωρεάν παγωτό, εισιτήρια κινηματογράφου και άλλα υλικά αγαθά δελεάζουν τους κατοίκους και τους τουρίστες στην ιταλική πόλη Μπολόνια, προκειμένου να μην μετακινηθούν με τα αυτοκίνητα τους.

Η κίνηση αυτή γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος στα πλαίσια ενός προγράμματος, υπό το όνομα Bella Mossa.

Το πρόγραμμα «ανταμείβει» αυτούς που θα επιλέξουν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι και να μετακινηθούν με ποδήλατο, με τα πόδια ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δίνοντάς τους πόντους, που τους εξασφαλίζουν μια σειρά από δωρεάν παροχές.

Βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στο πρόγραμμα είναι να κατεβάσει την σχετική εφαρμογή στο κινητό του, να καταχωρήσουν σε αυτήν τον «πράσινο» τρόπο μετακίνησής του και τη διαδρομή του και στη συνέχεια εξαργυρώνονται οι πόντοι που συγκεντρώνονται και μετατρέπονται σε μία από τις παρεχόμενες προσφορές.

Στη συνέχεια οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν τους πόντους σε μία από τις 100 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα τυγχάνει ευρείας αποδοχής από το κοινό, ενώ αίσθηση προκαλεί ο ζήλος των Ιταλών, που συναγωνίζονται για το ποιος θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους και άρα θα απολαύσει περισσότερες δωρεάν παροχές.

Η εφαρμογή χρησιμεύει στη διασφάλιση στο ότι όσοι την χρησιμοποιούν λένε την αλήθεια για τις μετακινήσεις τους και δεν «κλέβουν», ενώ παρέχει και πληροφόρηση σχετικά με το πόσο CO2 λιγότερο επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα.