X

Εξηγήσεις μετά τις αναφορές Κοτζιά στον Καμμένο και τον Σόρος ζητά η αντιπολίτευση

«Πυρά» κατά της Κυβέρνησης, μετά τις νέες «βόμβες» του τέως ΥΠΕΞ. Δηκτικά και μέσω... Παπαντωνίου η απάντηση του Μαξίμου.

Ant1news

«Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζωρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας εξηγήσεις από το Μαξίμου για όσα είπε ο Νίκος Κοτζιάς, το βράδυ της Τρίτης, σε τηλεοπτική συνέντευξη του.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ζητώντας και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, κινείται και το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του οποίου επισημαίνεται ότι «Χθες ο κ. Κοτζιάς  επιβεβαίωσε on camera ότι Υπουργός του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατήγγειλε ότι «ο κ. Σόρος  χρηματοδοτεί την Ελληνική Κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους». Και ότι «ουδείς απάντησε, κανένας Υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός». Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον Πρωθυπουργό. Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες».

Νωρίτερα, σε δήλωση του, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σημειώνει «Χθες, ο κ. Τσίπρας ανέτρεψε την απόφαση του κ. Κοτζιά για περιορισμένη επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την προχειρότητα και τον ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό της και σε μείζονα ζητήματα εξωτερικής μας πολιτικής, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Τα αδιανόητα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό συνδέονται με την απομάκρυνση του κ. Κοτζιά. Για τον λόγο αυτό, ζητάμε σήμερα, με τη διαδικασία της κατάθεσης εγγράφων, να δοθεί στη Βουλή -και επιτέλους στη δημοσιότητα- η επιστολή παραίτησης του τέως Υπουργού Εξωτερικών».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σε ανάρτηση του στο twitter, σχολίασε τις καταγγελίες Κοτζιά.

 

"Πόλεμος" Μαξίμου - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ

Απαντώντας, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν. Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους».

«Επειδή ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ», ανταπάντησε στο Μαξίμου η Νέα Δημοκρατία.

Απάντηση στο Μαξίμου έδωσε με ανακοίνωσή του και το Κίνημα Αλλαγής, αναφέροντας «από τον κ. Τσίπρα που με την πολιτική του ζημίωσε την Ελλάδα με 200δις ευρώ, που με την πολιτική του έγινε ο καλύτερος χορηγός της δεξιάς και του κ Μητσοτάκη, μαθήματα δεν δεχόμαστε. Περιμένουμε όμως να σπάσει την αφωνία του και να απολογηθεί για τις κατηγορίες του Υπουργού του ότι η Κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος».

Σε νέα του ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι: οι ανακοινώσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει. Πως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος. Του παλιού πολιτικού συστήματος που πασχίζει να επανέλθει στην εξουσία, για να προωθήσει τις «μεταρρυθμίσεις» που άφησαν στη μέση ο κ. Παπαντωνίου και οι λοιποί «εκσυγχρονιστές».