X

Αυτός είναι ο άνθρωπος που “έκαψε” τον Παπαντωνίου

Τι είπε στην απολογία του, για τον ρόλο του στην μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό. Από πού τα παραλάμβανε και πως κατέληγαν στην Ελβετία.

Ant1news

Κομβικό σημείο στην εξέλιξη της υπόθεσης του Γιάννου Παπαντωνίου, έπαιξε ένας συγκατηγορούμενος του, που απολογήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα από τον πρώην Υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος είναι πολιτικός μηχανικός και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Στην απολογία του υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον κ. Παπαντωνίου και την διετία 2002 – 2003, ανέλαβε για λογαριασμό του πρώην Υπουργού, να μεταφέρει λεφτά στο εξωτερικό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, πήρε στο χέρι 2,5 εκ. ευρώ, πιστεύοντας όμως πως πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από νόμιμα έσοδα.

 Ο ίδιος όπως ισχυρίζεται, «δεν πήρε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί σήμερα μπλεγμένος».

Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, τα έσπαγε σε μικρότερα ποσά και στη συνέχεια έφευγαν για την Ελβετία.

Από εκεί, πάλι σε μικρά ποσά κατευθύνονταν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω πολιτικός μηχανικός, είναι το πρόσωπο από το οποίο η κ. Κουράκου εμφανίζεται να αγόρασε το 2002 ακίνητο στην Σύρο, σπίτι περίπου 300 τετραγωνικών εντός οικοπέδου περίπου 5 στρεμμάτων, καταβάλλοντας ποσό 100 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά.