X

Γιάννος Παπαντωνίου: η πρώτη νύχτα στον Κορυδαλλό και οι καταθέσεις “φωτιά”

Τι κατέθεσε ο επιχειρηματίας που «έκαψε» τον πρώην Υπουργό. Η πρώτη νύχτα στις φυλακές για το ζεύγος Παπαντωνίου.

Ant1news

Χέρι με χέρι στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου στην Κηφισιά, σε κίτρινους φακέλους που περιείχαν δεσμίδες με μετρητά έφευγαν τα χρήματα με προορισμό την Ελβετία, φέρεται να έχει υποστηρίξει επιχειρηματίας, στενός φίλος του πρώην Υπουργού ενώπιον των ανακριτών.

Ο επιχειρηματίας που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του καταβάλλοντας εγγύηση -σύμφωνα με πληροφορίες- πίστευε, όπως λέει, πως τα χρήματα που παραλάμβανε είχαν νόμιμη προέλευση και ο ίδιος ήθελε να εξυπηρετήσει τον πρώην Υπουργό χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Μέσα στη διετία 2002-2003 σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ είπε πως πέρασαν τμηματικά από τα χέρια του που τα κατέθετε σε τράπεζα των βορείων προαστίων με τελικό προορισμό το εξωτερικό.

Ο πρώην Υπουργός αρνείται ότι έχει σχέση με ροή μαύρου χρήματος από συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η σύνδεση αναλήψεων σε μετρητά ενός αντιπροσώπου οπλικών συστημάτων  που έχει πεθάνει  από λογαριασμούς του σε ελληνικές τράπεζες με καταθέσεις μετρητών φιλικού μου προσώπου  σε δικούς του ελληνικούς λογαριασμούς είναι αδιανόητη όταν δεν υπάρχει καμιά απολύτως  σχέση μεταξύ τους. Κάποιο «μαγικό χέρι» φαίνεται να συνδέει τα μετρητά του ενός με τα μετρητά του άλλου.

Το ζεύγος Παπαντωνίου πέρασε την πρώτη του νύχτα στις Φυλακές Κορυδαλλού σε χωριστά κελιά. Ο πρώην Υπουργός κρατείται στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών σε ένα από τα κελιά όπου είχαν κατασκευαστεί για τα μέλη της 17Νοέμβρη μόνος του, ενώ η σύζυγος του κρατείται σε κελί με άλλες κρατούμενες.

 «Από το έτος 2012 έως σήμερα που ξεκίνησε ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας στις υποθέσεις των εξοπλιστικών νομίζω ότι όλοι καλά γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των πρωταγωνιστών που πέρασε το κατώφλι των ειδικών ανακριτών βρέθηκε με το επαχθές μέτρο της προσωρινής κράτησης», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο ποινικολόγος Θοδωρής Μαντάς.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των ανακριτών κατά της διαφθοράς και της εισαγγελέως ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του κρίθηκαν ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.