X

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Χαλκιδική

Ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα απομακρύνθηκαν από το χωριό Σάρτη, όπου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Ποια είναι η κατάσταση στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Ant1news

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σιθωνία Χαλκιδικής, με τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο τους.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, 70 οχήματα της Πυροσβεστικής με 160 πυροσβέστες και πεζοπόρα τήματα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα, η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς ήταν καλύτερη από νωρίς το πρωί. 

Επίσης, είπε ότι δεν χρειάστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης της Σάρτης, ενώ δεν κινδύνευσαν άνθρωποι και περιουσίες.

Ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, επίσης μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, ωστόσο όπως είπε δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές. Ηλικιωμένα άτομα και άτομα με προβλήματα απομακρύνθηκαν προληπτικά από το χωριό Σάρτη.

Κλειστά τα σχολεία στην Σάρτη

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, παρέμειναν και σήμερα τα σχολεία στην Σάρτη, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική πλέον δεν υπάρει ενεργό μέτωπο. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Σάρτης Μιχάλης Σπανός, "αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν και σήμερα κλειστά για να αποφευχθούν τυχόν αναπνευστικά προβλήματα στους μαθητές λόγω του πυκνού καπνού που είχε σκεπάσει επί ώρες την περιοχή".

"Πολλοί από τους κατοίκους οι οποίοι έφυγαν χθες από το χωριό φοβούμενοι την επέκταση της φωτιάς, έχουν επιστρέψει και πλέον έχουμε μια καλή εικόνα της κατάστασης" συμπλήρωσε ο κ.Σπανός.