X

“Μετωπική” Καμμένου – Κοτζιά για τα εκατομμύρια του Σόρος

Αλληλοδιαψεύσεις, εκατέρωθεν βολές κι υπαινιγμοί του τέως ΥΠΕΞ για τα πρακτικά του Υπ. Συμβουλίου.

Ant1news

Αδιάκοπα συνεχίζει να γυρίζει ο «μύλος» των αλληλοκατηγοριών, των διαψεύσεων και των αντεγκλήσεων ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, αναφορικά με όσα ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου αναφορικά με τον Τζορτζ Σόρος και την χρηματοδότηση πολιτικών στην Ελλάδα.

Τα δύο τελευταία, σχεδόν ταυτόχρονα «χτυπήματα» των δύο…μονομάχων, είναι οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου με διευκρινίσεις για την αναφορά του ονόματος του Τζορτζ Σόρος στην διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και η διαρροή από συνεργάτες του Νίκου Κοτζιά περί πιθανής διαγραφής μέρους των πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου!

Απαντώντας σε όσα υποστήριξε τις προηγούμενες ημέρες ο Νίκος Κοτζιάς και «σήκωσε» η αντιπολίτευση ζητώντας εξηγήσεις και απαντήσεις – ακόμη και με την κατάθεση του βίντεο με τις δηλώσεις τους στον Άρειο Πάγο - ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο Star, δήλωσε «επειδή βλέπω να γίνεται μεγάλη σπέκουλα και βλέπω να στήνονται ολόκληρα σενάρια πάνω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από εμένα, να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι 50 εκατ. πήρε η κυβέρνηση από τον Σόρος.  Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που δεν είχε καμία σχέση με την κυβέρνηση.Όλα αυτά λοιπόν είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου. Η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο κρατούνται πρακτικά και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοιου είδους σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις». 

 

Λίγο νωρίτερα, μέσω Twitter, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε, απαντώντας στην αντιπολίτευση, «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκατομμύρια ευρώ του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες»

 

Σχεδόν την ίδια ώρα, όπως αποκάλυπτε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Στεφανία Μουρελάτου, κύκλοι του Νίκου Κοτζιά σημείωναν με νόημα «αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου, είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε».

 

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά και την δημοσιοποίηση διαλόγων από το Υπουργικό Συμβούλιο, μιλώντας στο Star, o Πάνος Καμμένος είπε «Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Κοτζιά πλέον», συμπληρώνοντας «το πολύν της θλίψεως…» (σημ: παραπέμποντας στο ρητό «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»). 

ΝΔ: δώστε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

«Χθες ο Πάνος Καμμένος, που έχει πάμπολλες φορές επικρίνει ως ύποπτη και σκοτεινή τη δράση του επιχειρηματία Τζωρτζ Σόρος, προέβη σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Υποστήριξε δημόσια ότι εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο Τζωρτζ Σόρος συνεργάζεται με το υπουργείο των Εξωτερικών και ότι ανέλαβε επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά  την έκδοση των εγγράφων (Visa) για τους πολίτες εκτός Ε.Ε. που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Ο κ. Κοτζιάς το επιβεβαιώνει; Ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει;

Εννιά μέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν υπαινιγμούς και αλληλοκαταγγελίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και ο κ. Τσίπρας να παραμένει άφωνος. Αν όντως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος, η λύση είναι απλή: Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου».