X

“Συναγερμός” στην Αστυνομία - Εκκένωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Τι προέκυψε απο την αστυνομική έρευνα στο "ύποπτο δέμα" που είχε παραλήπτη τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, μετά απο ενημέρωση για ύποπτο δέμα, το οποίο παραδόθηκε στην οδό Ζαλοκώστα 2, σε κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών, πίσω απο το νεοκλασσικό κτήριο επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στο Σύνταγμα, απέναντι απο την Βουλή.

Αμέσως έσπευσαν επί τόπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάλεσαν τους υπαλλήλους του κτηρίου του ΥΠΕΞ να εκκεώσουν το κτήριο. Το δέμα κρίθηκε ως ύποπτο απο υπαλλήλους, οι οποίοι ενημέρωσαν τους αστυνομικούς.

Το ύποπτο δέμα έφθασε στο κτήριο μέσω της αλληλογραφίας, σύμφωνα με πληροφορίες απο αστυνομικές πηγές κια έφερε ως παραλήπτη το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη.

Σημειώνεται ότι το κτήριο που στεγάζει την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης βρίσκεται δίπλα στο κτήριο του Υπ. Εξωτερικών. 

Επί τόπου κλήθηκαν και ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να ελέγξουν το ύποπτο αντικείμενο και να αναλάβουν την διαχείριση της κατάστασης. Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν την ύπαρξη καλωδίων στο δέμα και αντί να προβούν σε ελεγχόμενη έκρηξη, ζήτησαν την άδεια του Γιάννη Δραγασάκη για να ανοίξουν το δέμα, κρίνοντας ότι μάλλον δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας.

Ωστόσο, όπως προέκυψε απο την έρευνα, την αναστάτωση προκάλεσε ένα...πιεσόμετρο, το οποίο είχε παραλήπτη τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.