X

Επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν πριν την συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη για την Συρία

Συνάντηση του Ρώρου Προέδρου με τον Ερντογάν, πριν από την έναρξη της τετραμερούς για την κατάσταση στην χώρα του Άσαντ.

Ant1news

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κι ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν σήμερα στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν για την ανάγκη επιτάχυνσης των κοινών προσπαθειών υλοποίησης της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

“Το σημείο ενδιαφέροντος της τετραμερούς διάσκεψης Ρωσίας-Τουρκίας-Γαλλίας-Γερμανίας που αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, εντοπίζεται σε έναν διακανονισμό για την Συρία. Επίσης, συζητήθηκαν μία σειρά θεμάτων της ατζέντας που θα τεθούν στην διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης. Οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των κοινών προσπαθειών για την εξέλιξη της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων για την συγκρότηση και στελέχωση μιας Συνταγματικής Επιτροπής,” ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ίδια ανακοίνωση πρόσθεσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο Προέδρων, έγινε μετά από πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς.

Κατ΄ ιδίαν συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίς έφθασε το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, συναντάται με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από την διεξαγωγή της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, η οποία αναμένεται να αρχίσει, αφού προηγηθούν διμερείς συναντήσεις.

Μακρόν: Η σταθερότητα στην Συρία θα αποτρέψει μία νέα ανθρωπιστική καταστροφή

Η σταθερότητα στη Συρία αποτελεί το κυρίαρχο θέμα της τετραμερούς διάσκεψης που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε με ανάρτησή στο Twitter ότι προσγειώθηκε στην Τουρκία για τη διάσκεψη.

“Η σταθερότητα στην Συρία θα αποτρέψει μία νέα ανθρωπιστική καταστροφή και βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον πρόεδρο Πούτιν, και την καγκελάριο Μέρκελ,” ανέφερε ο Μακρόν στο Τwitter.