X

Γενέθλια για τη γηραιότερη γυναίκα του κόσμου! (βίντεο)

Χόρεψε, δέχθηκε δώρα, αγκαλιές, φιλιά και όλη την αγάπη των συγχωριανών της η αιωνόβια γυναίκα.

Ant1news

Η μακροβιότερη γυναίκα της Βολιβίας και ίσως του κόσμου είναι η Χούλια Φλόρες (Julia Flores) που γιόρτασε τα 118ά γενέθλιά της.

Η «Μαμά Χούλια», όπως αποκαλείται, γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1900 και πλέον ζει με την ανιψιά της και τα παιδιά της.

Ο Δήμος της πόλης, Σακάμπα, όπου ζει η αιωνόβια, διοργάνωσε τον εορτασμό των γενεθλίων της, παραχωρώντας μπάντα, αλλά και τούρτα με τη φωτογραφία της ηλικιωμένης και της αγαπημένης της μακαρονάδας.

Ο Δήμαρχος ανέλαβε να υποβάλει την αίτηση στο Γκίνες, ώστε να αναγνωριστεί και επισήμως η 118χρονη ως η γηραιότερη της Βολιβίας, αλλά και του κόσμου ολόκληρου.

Όλοι μαζί τραγούδησαν το «happy birthday» και η εορτάζουσα έσβησε τα ροζ κεριά της και φυσικά δοκίμασε την τούρτα της, ενώ δέχθηκε και δώρα από τους παριστάμενους.

Μεταξύ φουλαριών, κουβερτών, παραδοσιακών βολιβιανών καπέλων και πουλόβερ, η ίδια επέλεξε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, τα οποία φόρεσε με τη βοήθεια ενός καλεσμένου.

Όλος ο κόσμος ήθελε να την αγκαλιάσει και φυσικά να βγάλει φωτογραφίες μαζί της.

Ακόμα και ο τοπικός κυβερνήτης βρέθηκε στο πάρτι, για να ευχαριστήσει την «Μαμά Χούλια», που της εξέφρασε την πλήρη υποταγή του σε ό,τι εκείνη θελήσει.

Οι καλεσμένοι, επίσης, κρέμασαν χαρτονομίσματα πάνω της, κρατώντας την παράδοση, ενώ εκείνη χειροκροτούσε και ευχαριστούσε όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά της, για να την τιμήσουν.

Η χαρά της, μάλιστα, ήταν τέτοια που σηκώθηκε από την καρέκλα της και χόρεψε, ζητώντας το χειροκρότημα όλων.

Η «Μαμά Χούλια» δεν έχει ακόμα καταγραφεί σε αρχεία των ρεκόρ, σύμφωνα με τα οποία μόλις 36 άνθρωποι άνω των 112 ετών βρίσκονται στη ζωή, με τους 34 εξ αυτών να είναι γυναίκες.