X

Στο “σκοτάδι” η οικογένεια Κατσίφα για το θάνατο του Κώστα

«Εμπόδια» στην έρευνα της οικογένειας αφήνουν άταφο τον νεκρό. Ο δικηγόρος της οικογένειας και φίλοι του μιλούν στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Αρνήθηκαν την ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα ιατροδικαστή οι Αρχές του Αργυροκάστρου, παραπέμποντας στις Αρχές των Τιράνων την οικογένεια Κατσίφα, που αρνείται να προχωρήσει στην ταφή του 35χρονου προτού εξαχθεί κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το θάνατό του.

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, ο δικηγόρος της οικογένειας είπε πως δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο στα χέρια της οικογένειας, ούτε καν αυτό της νεκροψίας που έχουν διενεργήσει οι αλβανικές Αρχές.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Γιοβανόπουλος, οι πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου, αλλά και την έρευνα για αυτήν, δεν είναι ασφαλείς, ενώ σημείωσε με νόημα πως, «είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω» και τόνισε ότι, «πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να συνεχίσει ήσυχα ο βίος των ανθρώπων που θα μείνουν πίσω, όταν τα κανάλια και εμείς οι δικηγόροι θα φύγουμε».

Μιλώντας προηγουμένως επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ένωσης Βορειοηπειρωτών, Μπ. Καραθάνος, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν της εκτέλεσης του 35χρονου, κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά από πλευράς αλβανικών Αρχών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κατσίφας στόλιζε κάθε χρόνο το χωριό με ελληνικές σημαίες, ενώ μιλώντας για την ημέρα της δολοφονίας, σημείωσε επικαλούμενος αυτόπτη μάρτυρα πως «πριν από τη δολοφονία κάποιος αστυνομικός κατέβασε μία σημαία, κι άρχισαν οι αστυνομικοί να του λένε ‘κάτσε να δεις τις θα πάθεις’».

Τότε, σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο 35χρονος πήγε στο σπίτι του να πάρει μία σημαία και πήρε και το όπλο.

Το όπλο του Κατσίφα, σύμφωνα με τα αλβανικά Μέσα

 

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που δημοσίευσαν τα αλβανικά Μέσα φαίνεται ο 35χρονος να περιφέρεται με το καλάσνικοφ στη γειτονιά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, καθώς και ο γιατρός και φίλος του θύματος, Π.Παπίστας, είπαν πως στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν αίματα που «μαρτυρούν» ότι ο Κατσίφας σύρθηκε ζωντανός για περίπου 100 μέτρα και κατόπιν εκτελέστηκε, πιθανότατα με πυροβολισμό εξ επαφής.

Όλοι όσοι ήξεραν τον 35χρονο περιγράφουν έναν άνδρα με υπέρμετρη λατρεία για την πατρίδα του και έντονο το αίσθημα του πατριωτισμού. Η μητέρα του είπε στον ΑΝΤ1 πώς ο γιος της της έλεγε, ότι, «θα πάρουμε πίσω τη Βόρεια Ήπειρο», ενώ  ο πατέρας του σε δηλώσεις έκανε λόγο για «ήρωα» τον οποίο συνέκρινε με εκείνους του πολέμου του 1940.

Την ίδια ώρα, προβληματίζουν κινήσεις όπως η επίθεση με μολότοφ σε τουριστικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διοργανώνει εκδρομές εντός της Ελλάδος αλλά κυρίως στην Αλβανία.