X

“Διπλό” χτύπημα ισχυρών μετασεισμών στην Ζάκυνθο

Νέα δόνηση αναστάτωσε όλη την δυτική Ελλάδα λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Τρίτης.

Ant1news

Στον χορό των Ρίχτερ συνεχίζει να κινείται η Ζάκυνθος και όλη η δυτική Ελλάδα.

Νέος ισχυρός σεισμός ταρακούνησε κατοίκους κι επισκέπτες του νησιού, της δυτικής Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας, μέχρι και την Πρέβεζα, στις 17:12 της Τρίτης.

Η δόνηση είχε μέγεθος 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών (σημ: 5,4 Ρίχτερ αρχικά και 5,2 Ρίχτερ στην συνέχεια, σύμφωνα με την αυτόματη λύση στον διαδικτυακό τόπο του Ινστιτούτου).

Το επίκεντρο του εντοπίζεται στην περιοχή που "γέννησε" τον μεγάλο σεισμό των 6,6 Ρίχτερ και δεν αποκλείεται, λόγω του μεγέθους τους, να ειναι ο μεγάλος μετασεισμός στον οποίο "ήλπιζαν" οι σεισμολόγοι, για να βεβαιωθούν ότι τα 6,6 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός και για να εκτονωθεί η σεισμική ενέργεια που έχει σωρευθεί στην περιοχή.

Σήμερα, απο την νύχτα το νησί "χορεύει" απο τις συνεχείς ισχυρές δονήσεις. Στις 04:59 καταγράφηκε δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε απόσταση 48 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Νωρίτερα μια «ασθενής» δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 00:22 στον θαλάσσιο χώρο 49 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 287 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.