X

Vice: “Ψυχική Υγεία και Κρίση”

To VICE ζήτα από ψυχιάτρους και ψυχοθεραπευτές να αναλύσουν τους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί Έλληνες κατέρρευσαν ψυχολογικά μέσα στην κρίση και να απαντήσουν αν μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ant1news

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ψυχική Υγεία σε Κρίση».

Σύμφωνα με τις επίσημες έρευνες η ψυχική υγεία στην Ελλάδα επιδεινώθηκε στα χρόνια της κρίσης, με τις διαγνώσεις για κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές να έχουν αυξηθεί δραματικά.

Το VICE πήγε στην Ψυττάλεια, όπου καταλήγουν τα λύματα όλης της Αττικής, για να παρακολουθήσει τις δειγματοληψίες που κάνει το ΕΚΠΑ από το 2010 και δείχνουν ραγδαία αύξηση στη χρήση αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων.

Επισκέφθηκε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής για δει από κοντά τις έρευνες που γίνονται σε άτομα με ψυχικές ασθένειες και μίλησε με τρεις ψυχικά ασθενείς, που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και σήμερα προσπαθούν να επανενταχθούν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Τέλος, το VICE ζήτησε από ψυχιάτρους και ψυχοθεραπευτές να αναλύσουν τους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί Έλληνες κατέρρευσαν ψυχολογικά μέσα στην κρίση και να απαντήσουν αν μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

 

 Παρουσίαση: Αντώνης Ντινιακός

Έρευνα/Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε

Κάμερα: Τάσος Σκαρής

Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης

Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr