X

Κόντρα Γεροβασίλη – Σπυράκη για την ανομία στα ΑΕΙ

“Φωτιές” άναψε η ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ με αιχμές για τα κοινοτικά κονδύλια.

Ant1news

“Πολώνεται” το πολιτικό σκηνικό με αφορμή τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και των κομμάτων για τα φαινόμενα βίας και ανομίας και την διακίνηση ναρκωτικών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ιδίως αυτά της Αττικής.

“Λάδι στην φωτιά” έριξε τόσο με δήλωση της, όσο κυρίως με ερώτηση της στην Ευρωβουλή η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην δήλωση της η Μαρία Σπυράκη τονίζει ότι «οι καταστροφές και η ανομία στα πανεπιστήμια εξελίσσονται πλέον σε καθημερινότητα (…). Η κυβέρνηση με τις επιλογές, τις ιδεοληψίες και τις εσωτερικές της ίντριγκες, αντί να υποστηρίξει υπονομεύει την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στην ερώτηση της στην Ευρωβουλή, η Μαρία Σπυράκη αναφέρεται σε περιστατικά ανομίας στο ΑΠΘ, αναφέροντας ότι κινδυνευουν ερευνητες και φοιτητες και τονίζοντας ότι «η ανομια   επηρεαζει το περιβαλλον της ερευνας που διεξαγεται με κοινοτικα κονδυλια». 

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «“η επιστολή διαμαρτυρίας των καθηγητών του ΑΠΘ που καταγγέλλει  τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο χώρο του Πανεπιστημίου, σε συνδυασμό με την απόφαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περί συμβολικής αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος στις 24 Οκτωβρίου λόγω της ανεξέλεγκτης παρουσίας διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών εντός και πέριξ του πανεπιστημιακού χώρου”,  επισημαίνονται σε ερώτηση  της ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη προς την Κομισιόν. Με βάση τα συγκεκριμένα γεγονότα η κ. Σπυράκη περιγράφει  το περιβάλλον στο οποίο γίνεται έρευνα με ευρωπαϊκά κονδύλια και ζητά από την Κομισιόν να παρέμβει ώστε να προστατευθούν πρωτίστως οι ερευνητές και οι φοιτητές  αλλά και  τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων  για την έρευνα  να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τα ελληνικά ΑΕΙ».

Γεροβασίλη: η ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει εικόνας χάους, σε βάρος της χώρας

Απαντώντας στην Μαρία Σπυράκη, η Όλγα Γεροβασίλη, μέσω του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει «επειδή η ασφάλεια είναι δικαίωμα για όλους και δημόσιο αγαθό, επειδή όλοι ξέρουμε τη σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τα δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά και επειδή  γι αυτό ακριβώς έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών οι ιδεοληπτικές της εμμονές σε ένα κράτος καταστολής, όλοι καταλαβαίνουν ότι η ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει εικόνα χάους για τη χώρα».

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει τους πολίτες φοβισμένους, τους επενδυτές μακριά από τη χώρα και, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ερώτηση της εκπροσώπου της ΝΔ κυρίας Σπυράκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέλει και τα ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Η ΝΔ αδιαφορεί και για την πραγματικότητα, αδιαφορεί και για τη χώρα, γιατί στ’ αλήθεια δεν αντέχει άλλο εκτός εξουσίας», καταλήγει η Όλγα Γεροβασίλη.