X

Μαφιόζικη ενέδρα στον Πειραιά: η σωτήρια...εμπλοκή στο καλάσνικοφ και ο πόλεμος των ανθρώπων της νύχτας

Πως οι αστυνομικοί της «ΔΙΑΣ» έσωσαν την ζωή του 38χρονου θύματος, στο οποίο οι άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι.

Ant1news

Ακόμα ένα επεισόδιο στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ "νονών της νύχτας" χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί τη δολοφονική ενέδρα εναντίον 38χρονου στον Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης.

Οι δράστες τον χτύπησαν με καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκαν. Ο 38χρονος βρισκόταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ.

Οι δράστες αδιαφορώντας για την πυκνή κυκλοφορία των οχημάτων σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, άνοιξαν πυρ εναντίον του. Με ένα λευκό βαν κινήθηκαν παράλληλα με το σταθμευμένο αυτοκίνητο. Όταν έφθασαν δίπλα του, σταμάτησαν και πυροβόλησαν τέσσερις φορές.

Μια βολίδα προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο χέρι, μία δεύτερη ελαφρύ τραύμα στην κοιλιακή χώρα και μία τρίτη καρφώθηκε στο μηρό του.  Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και το πρωί σε ιδιωτική κλινική, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος εκτός κινδύνου. 

Δεν άφησαν ίχνη πίσω τους οι δράστες

Οι αστυνομικοί για ώρες ερευνούσαν το αυτοκίνητο τού 38χρονου και το σημείο της επίθεσης. Πουθενά δεν βρήκαν κάλυκα από το όπλο και αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι ο επίδοξος εκτελεστής πυροβόλησε μέσα από το λευκό βαν. Ο 38χρονος είχε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του ένα πιστόλι, αλλά δεν πρόλαβε να το αγγίξει.

Έξι λεπτά μετά την απόπειρα κλήθηκε η πυροσβεστική για φωτιά σε αυτοκίνητο. Όπως αποδείχθηκε πρόκειται για το όχημα διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

 

Ωστόσο, κανένας από τους περίοικους στη διασταύρωση της Αιτωλικού με την Μήλου δεν είδε τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, αλλά ούτε και με ποιον τρόπο έφυγαν από το σημείο.  Στελέχη της Ασφάλειας συνεχίζουν να αναζητούν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, που πιθανά έχουν απαθανατίσει τις κινήσεις των δραστών. 

Παλιός γνώριμος των Αρχών ο 38χρονος

Ο 38χρονος κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις αρχές. Έχει συλληφθεί και καταδικασθεί για ληστείες και εκβιάσεις, αλλά ήταν ελεύθερος. 

Έπαθε εμπλοκή το καλάσνικοφ των δραστών 

Πάντως, αστυνομικοί εικάζουν ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν τον 38χρονο, αλλά υποθέτουν πως έπαθε εμπλοκή το πολεμικό όπλο και γι’ αυτό δεν χτύπησαν περισσότερες φορές. Άλλωστε μαζί με το καλάσνικοφ βρέθηκε και ο γεμιστήρας με 24 φυσίγγια. 

 

Αυτό που εντυπωσίασε τους αστυνομικούς είναι ότι δεν είχαν δεύτερο όπλο μαζί τους, ως εναλλακτική, κατι που τους κάνει να μιλούν για ερασιτεχνισμό. 

Τον έσωσαν οι αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΙΑΣ» 

Ο 38χρονος χτυπήθηκε στην μηριαία αρτηρία και ουσιαστικά τον έσωσαν οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ, που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, όπως έχουν εκπαιδευτεί. Χρησιμοποίησαν τουρνικέ, μία τεχνική με επίδεσμό και σταμάτησαν την αιμορραγία.