X

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις “χρυσές δουλειές” επιχειρηματία, ο οποίος “έσπασε” τα capital controls της Κίνας (βίντεο)

Το «καμπανάκι» από τις αρχές του Πεκίνου, η αποπομπή του μεγαλοστελέχους από την εταιρεία του και ο έλεγχος σε ελληνικές τράπεζες.

Ant1news

Του Γιάννη Παχουλάκη

"Χρυσές δουλειές" φαίνεται οτι έκανε με τη "χρυσή βίζα" ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, με δραστηριότητες real estate στη χώρα μας και με πελάτες κυρίως Κινέζους επενδυτές.

Ωστόσο, χρησιμοποιούσε μηχανήματα POS, μέθοδος που απαγορεύεται ρητά από τις κινεζικές Αρχές, οι οποίες έχουν επιβάλλει περιορισμούς στην εξαγωγή κεφαλαίων. Οι Κινέζοι διαπίστωσαν ότι σταδιακά είχαν βγει με αυτό το τρόπο από τη Κίνα περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, συμφωνα με πληροφορίες, για την αγορά ακινήτων στη χώρα μας. Oπως ήταν φυσικό, ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές και πλέον το ζήτημα είναι υπό διερεύνηση και από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Παπαευαγγέλλου που ήταν στέλεχος της Jumbo, ουσιαστικα αποπέμφηκε από την εταιρια που ζήτησε αμέσως την παραίτησή του. Η Jumbo μάλιστα σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως ουδεμία γνώση, σχέση ή σύνδεση είχε με τις προσωπικές επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα, ενημέρωσε άμεσα τις Aρχές και ανήγγειλε την άμεση λήψη μέτρων, αφού είχαν χρησιμοποιηθεί μηχανήματα Pos του Οργανισμού της.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε και παρέμβαση της Δικαιοσύνης, καθώς η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, έδωσε εντολή στον οικονομικό εισαγγελέα για προκαταρκτική εξέταση.