X

Προ των πυλών αυξήσεις “φωτιά” στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Ποιοι λόγοι υπαγορεύουν την αναγκαιότητα των αυξήσεων που μπορεί να φτάσουν και στο 20%. Πότε αναμένονται.

Ant1news

Το ενδεχόμενο να κληθούν να πληρώσουν μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των οχημάτων τους, απασχολεί τους ιδιοκτήτες μετά από τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τις ασφαλιστικές εταιρείες. Οι αυξήσεις μάλιστα ενδέχεται να είναι πολύ μεγάλες, με τους αρμόδιους να κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό, που μπορεί να φτάσει και στο 20%.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν, λόγω οικονομικής κρίσης, μειώσεις που αθροιστικά έφτασαν ως και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι εταιρείες του κλάδου υπολογίζουν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να καταγράφουν ζημιές και έτσι θεωρείται μονόδρομος η αύξηση στα ασφάλιστρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Ζορμπάς, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Έθνος», υπογράμμισε ότι οι ανατιμήσεις θα είχαν έρθει από το 2016, θα ήταν περί το 9%, ωστόσο οι εταιρείες βρήκαν νέους πελάτες στον τεράστιο όγκο των ανασφάλιστων και έτσι οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα πήγαν για αργότερα.

Για τις αυξήσεις θα ληφθεί υπόψη και το προφίλ του κάθε οδηγού, από τα τροχαία τα οποία έχει προκαλέσει ως τον τόπο που ζει κλπ.