X

“Επίσκεψη” του “Ρουβίκωνα” στην πρεσβεία της Αργεντινής

Αυτή τη φορά η «παρέμβαση» των μελών του «Ρουβίκωνα» είχε στο στόχαστρο της την πρεσβεία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ant1news

Στις 10.15, περίπου 15 μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλλαν στην Πρεσβεία της Αργεντινής, στην Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου. Πέταξαν τρικάκια, ενώ ανήρτησαν κι ένα πανό σε κτίριο απέναντι από την πρεσβεία.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν ως διαμαρτυρία και προς τιμήν του Αργεντινού αναρχικού Σαντιάγκο Μαλντονάδο. H Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές υπόπτων για την επίθεση.

Σε κείμενο του "Ρουβίκωνα" που φιλοξενείται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, "Τον Αύγουστο που μας πέρασε χιλιάδες Αργεντίνοι συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Άιρες για να τιμήσουν την μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή Σαντιάγκο Μαλντονάντο.

Ενα χρόνο πριν ο Μαλντονάντο εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια σκληρής καταστολής δράσεων υπεράσπισης της γης αυτοχθόνων Ινδιάνων ενάντια στην πολυεθνική Benetton Group που κατέχει τεράστιες εκτάσεις, αποσπασμένες βίαια και με την βοήθεια του στρατού από τους ντόπιους για να παράγει μαλλί για τα προϊόντα της. Το πτώμα του Μαλντονάλντο βρέθηκε μήνες μετά να επιπλέει σε ποτάμι της περιοχής. Φυσικά το αργεντίνικο κράτος απέδωσε τον θάνατο σε τυχαίο πνιγμό...".

 


«Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες τακτικές κρίσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα επιβάλλοντας έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της. Είναι ο λόγος που οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα αλληλοκαταγγέλλονται, προφανώς για το ποια θα έχει το πάνω χέρι στην αστυνομία. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει ανενόχλητος σε μία ακόμη πρεσβεία ενώ αστυνομικοί δέχονται για μια ακόμη φορά επίθεση από κακοποιούς που καταγγέλλεται ότι αποφυλακίσθηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κ. Μ. Χαρακόπουλου.