X

Αλβανικά “καψόνια” για την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» της οικογένειας. Οι αλβανικές αρχές καλούν στα Τίρανα και την πρώην σύζυγο του Κατσίφα. Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Ευ. Ναυρίδης.

Ant1news

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από πυρά Αβλανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. 

Οι αλβανικές αρχές αρνούνται προς το παρόν να παραδώσουν την σορό του 35χρονου στην οικογένεια του, που αναζητεί απαντήσεις για τον θάνατο του παιδιού της από τα πυρά των Αλβανών αστυνομικών.

Η διαδικασία μεταφοράς της σορού του νεκρού 35χρονου από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα αποτελεί μαρτύριο για την οικογένεια Κατσίφα κάτι που θέλησε να ανατρέψει καταθέτοντας επίσημο αίτημα στις αλβανικές αρχές. 

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετέβη την Παρασκευή στην εισαγγελία των Τιράνων και κατέθεσε το αίτημα του προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη εξέταση στην σορός του παιδιού του και να επιστρέψει στο Αργυρόκαστρο ώστε να ταφεί άμεσα, καθώς θεωρούν πως οι περαιτέρω εξετάσεις δεν οδηγούν σε κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα. 

Συνεχίζοντας την τακτική των καθυστερήσεων οι αλβανικές αρχές καλούν τώρα στα Τίρανα την πρώην σύζυγο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

 

Εν τω μεταξύ, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβη στην Αλβανία, όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας.

Ο Έλληνας αξιωματικός θα συνεργαστεί με την αλβανική αστυνομία προκειμένου να λάβει  όλες τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την έρευνα γύρω από τις περιστάσεις του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα την 28η Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες.

Παρότι η δικογραφία για το θάνατο του νεαρού έχει μεταφερθεί από τα Ιωάννινα στην Αθήνα, μέσα δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη θανάτου, καθώς ούτε αυτό το έγγραφο δίνουν οι αλβανικές Αρχές. Άφαντο μέχρι στιγμής είναι και το κινητό του ενώ το μόνο που έχουν οι γονείς του είναι ο σταυρός του που τους τον παρέδωσε ο ίδιος όταν πήρε το καλάσνικοφ και χάθηκε στο βουνό.