X

Οι αλβανικές Αρχές ενημέρωσαν στελέχη της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του Κατσίφα

Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζουν τα «καψόνια» στην οικογένεια Κατσίφα με τη σορό του Κωνσταντίνου.

Ant1news

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, χθες Παρασκευή, από την Αλβανική Αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ' ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.

Αλβανικά «καψόνια» στην οικογένεια Κατσίφα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Οι αλβανικές αρχές αρνούνται προς το παρόν να παραδώσουν την σορό του 35χρονου στην οικογένεια του, που αναζητεί απαντήσεις για τον θάνατο του παιδιού της από τα πυρά των Αλβανών αστυνομικών.

Η διαδικασία μεταφοράς της σορού του νεκρού 35χρονου από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα αποτελεί μαρτύριο για την οικογένεια Κατσίφα κάτι που θέλησε να ανατρέψει καταθέτοντας επίσημο αίτημα στις αλβανικές αρχές.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετέβη την Παρασκευή στην εισαγγελία των Τιράνων και κατέθεσε το αίτημα του προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη εξέταση στην σορός του παιδιού του και να επιστρέψει στο Αργυρόκαστρο ώστε να ταφεί άμεσα, καθώς θεωρούν πως οι περαιτέρω εξετάσεις δεν οδηγούν σε κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα.

Συνεχίζοντας την τακτική των καθυστερήσεων οι αλβανικές αρχές καλούν τώρα στα Τίρανα την πρώην σύζυγο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.