X

Δικηγόρος Κατσίφα στον ΑΝΤ1: Ενδείξεις για παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου (βίντεο)

Μέχρι αύριο η σορός στην οικογένεια. Σε διεθνοποίηση της υπόθεσης στοχεύει ο Λυκουρέζος. Στην Ευρωβουλή πάει η Ε.Θεοχάρους το ζήτημα.

Ant1news

Η έρευνα της αλβανικής Αστυνομίας δεν έχει σχέση με την μη παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευ.Ναυρίδης, οκτώ μέρες μετά το θάνατο του 35χρονου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την άρνηση της πρώην συζύγου του 35χρονου να πάει να καταθέσει, αφού όπως υποστήριξε δεν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, η έρευνα των Αρχών της γειτονικής χώρας έχει ολοκληρωθεί, αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας.

Ως εκ τούτου, ο νομικός εκτιμά πως μέχρι αύριο θα παραδοθεί η σορός στην οικογένεια του Κωνσταντίνου.

Ο Ευ.Ναυρίδης υπογράμμισε ότι, αυτήν τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αλβανικής Δικαιοσύνης, η οποία και διεξάγει την έρευνα, στην οποία δεν μπορεί «να επέμβει κανείς».

Σε διεθνοποίηση της υπόθεσης στοχεύει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

 

Ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρο Λυκουρέζος, μιλώντας επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, χαρακτήρισε ως πρώτο στόχο του την «άμεση παράδοση του νεκρού προς ταφή», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «συμπληρώνονται εννέα μέρες και η σορός βρίσκεται ακόμα στα Τίρανα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «πρωτότυπο παράδοξο» το γεγονός ότι η Εισαγγελία Τιράνων σχημάτισε δικογραφία, η οποία αφορά σε ποινικά αδικήματα, κατά του ήδη νεκρού Κατσίφα, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για απόπειρα δολοφονίας κρατικών λειτουργών.

Σε αυτό που θα εστιάσει ο Α.Λυκουρέζος όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι στη διεθνοποίηση του θέματος. Σημείωσε μάλιστα σχετικά πως «ο τρόπος λειτουργίας» των αλβανικών Αρχών «προφανώς κάτι κρύβει». «Θα το δούμε αυτό», κατέληξε.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε ότι «μετά από οκτώ ημέρες, η Κυβέρνηση και οι Αρχές της Αλβανίας, καταφεύγοντας σε προφάσεις, δεν έχουν ακόμη παραδώσει τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του. Δεν υπάρχει γι’ αυτό καμία δικαιολογία. Ούτε νομική ούτε πολιτική».


Ευρωβουλευτής Θεοχάρους: χρέος να έρθει στην Ευρωβουλή το θέμα του Κωνσταντίνου

«Από το 1997- 98 έχω καταγγείλει τις βάναυσες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής, της ελληνικής μειονότητας» δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα η ευρωβουλευτής Ε.Θεοχάρους, η οποία είναι και αρμόδια για τα ζητήματα ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ίδια είπε πως έχει καταγγείλει το περιστατικό σε όλα τα αρμόδια όργανα και έκανε λόγο για μία «εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού που δεν είχε πρόθεση να κάνει κάποιο κακό, αντί να συλληφθεί και να έχει μία δίκαια δίκη».

Η ευρωβουλευτής, που θα φέρει στην Ευρωβουλή την υπόθεση Κατσίφα, χαρακτήρισε «χρέος της» να το κάνει.

Κληθείσα, τέλος, να σχολιάσει το χαρακτηρισμό «ψυχοπαθής» που έδωσε ο Έντι Ράμα στον 35χρονο νεκρό, τον παρομοίασε με εκείνους που αποκαλούσαν τότε «τρελό» τον Σολωμό Σολωμού, οι οποίοι όπως είπε, «τώρα ντρέπονται».