X

“Γκούγκλαρε” για να δεις σε ποια εστιατόρια δεν πρέπει να πας για φαγητό!

Η νέα εφαρμογή της Google, φέρνει “τέλος” στην τροφική δηλητηρίαση από τα εστιατόρια…

Ant1news

Κάποια μορφή τροφικής δηλητηρίασης είναι πολύ πιθανόν να πάθει κάποιος πηγαίνοντας σε ένα εστιατόριο που δεν γνωρίζει. Η νέα εφαρμογή της Google, είναι πλέον σε θέση, μέσω GPS, να τα εντοπίζει.

Ειδικότερα, αναλύει τις έρευνες των χρηστών στη μηχανή αναζήτησης της Google, οι οποίες έχουν σχέση με τροφική δηλητηρίαση (π.χ “στομαχόπονος”). Έπειτα, χρησιμοποιεί το GPS στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων των χρηστών για να συσχετίσει τα στοιχεία και να εντοπίσει τα εστιατόρια όπου είναι πιθανότερο να δηλητηριαστεί κανείς.

Ερευνητές της Google και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, δοκίμασαν την νέα εφαρμογή στο Σικάγο και στο Λας Βέγκας. Μάλιστα, διαπιστώθηκε, ότι με την συγκεκριμένη εφαρμογή εντοπιζόταν μεγαλύτερο ποσοστό επικίνδυνων εστιατορίων (52,3%) από ό,τι αν βασιζόταν κανείς στα παράπονα άλλων καταναλωτών (39,4%) ή στους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών (μόνο 22,7%).

“Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές και στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στα επείγοντα των νοσοκομείων κάθε χρόνο. Η νέα τεχνική που αναπτύχθηκε από τη Google, μπορεί να βοηθήσει τα εστιατόρια και τις τοπικές υπηρεσίες υγείας να βρίσκουν πιο γρήγορα τις πηγές των προβλημάτων, προτού εξελιχθούν σε μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας” δήλωσε ο δρ. Τζα, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του Χάρβαρντ.

O ερευνητής της Google Εβγκένι Γαβρίλοβιτς, ανέφερε, “μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε online δεδομένα για να κάνουμε επιδημιολογικές παρατηρήσεις σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, πράγμα που δίνει νέες δυνατότητες να βελτιώσουμε σημαντικά τη δημόσια υγεία με τρόπο έγκαιρο και όχι δαπανηρό”.