X

Βουλιαράτες: Χιλιάδες κόσμου για το “τελευταίο αντίο” στον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Υπό δρακόντεια μέτρα θα τελεστεί η κηδεία του 35χρονου, που σήμερα επιστρέφει στο χωριό του.

Ant1news

Εκατοντάδες κόσμου καταφθάνει ήδη στους Βουλιαράτες, όπου αύριο το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός πριν από δέκα μέρες από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Η σορός του 35χρονου παραλήφθηκε τα ξημερώματα από τον πατέρα του και συγγενείς του, από το νεκροτομείο Τιράνων, σε βαρύ κλίμα, μετά από μέρες αναμονής, διαβουλεύσεων και έπειτα από παρεμβάσεις τόσο του Προέδρου της Αλβανίας, όσο και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου.

Η οικογένεια θα τηρήσει όλες τις παραδόσεις, κι έτσι από το απόγευμα η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα μεταφερθεί από το Δερβιτσάνι (το διπλανό χωριό, όπου φυλάχθηκε από το πρωί) στο σπίτι της οικογένειας, όπου και θα παραμείνει όλη τη νύχτα.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 13:00, τοπική ώρα, την Πέμπτη και αναμένεται να μεταβούν στους Βουλιαράτες χιλιάδες κόσμου, από όλη την Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων με λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί και θα ξεκινήσουν να αποχωρούν σήμερα.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δερόπολης, στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες, αποφάσισε τα έξοδα της κηδείας να καλυφθούν από τον δήμο.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ κατά τη συνεδρίαση τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, τόσο στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, όσο και στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, με τις δύο πλευρές να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην πυροδοτήσουν εκρήξεις στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, είπε ότι η παράδοση της σορού ήταν «ο πρώτος κύκλος που έκλεισε» και τώρα ανοίγει ο δεύτερος, αυτός της διαλεύκανσης της υπόθεσης.