X

Το ξέσπασμα του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο μνήμα του γιου του (βίντεο)

Τρισάγιο στην μνήμη του 35χρονου τελέστηκε στους Βουλιαράτες μια ημέρα μετά την κηδεία του. Ξέσπασε ο πατέρας του πάνω από το μνήμα.

Ant1news

Ξέσπασε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο τρισάγιο που τελέστηκε στην μνήμη του νεκρού παιδιού του, μια ημέρα μετά την κηδεία του 35χρονου στους Βουλιαράτες, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων που ταξίδεψαν από την Ελλάδα.

Ο πατέρας του 35χρονου πάνω από μνήμα του γιου του είπε ότι το παιδί του πέθανε από «τα ανδρείκελα της καταστολής με διαταγή από τα τέρατα της κυβέρνησης».

«Τι ήθελες να κάνεις παιδί μου; Μια αναπαράσταση στη μνήμη των 13.000 αμούστακων παιδιών αυτό ήθελες να κάνεις παιδί μου. Αλλά τα ανδρείκελα, τα γαϊδούρια, της αστυνομίας σε προκάλεσαν και εσύ τα έριχνες στη γη και όχι κατά πάνω αλλά προκαλώντας έφυγες να αντιλαλήσουν τα βουνά από τον ήχο του όπλου σου. Προς τιμήν των ηρώων μας που πολεμούσαν τον φασισμό».

«Αιωνία σου η μνήμη παιδί μου, που δεν βαστούσες τον φόβο στην κοιλιά όπως ορισμένοι που έχουμε το λαγό μέσα μας» συνέχισε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες το φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι παιδί μου» ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός του πατέρα του 35χρονου ομογενή.

 

Χθες η εξόδιος ακολουθία εψάλη μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Η οικογένεια, οι φίλοι του και πλήθος κόσμου κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, συχνά ψάλλοντας και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, είπαν το «στερνό αντίο» στον 35χρονο ομογενή. Τα συνθήματα διέκοπταν συχνά ο θρήνος της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα και μοιρολόγια που τραγουδούσαν γυναίκες της περιοχής.

Με προπομπό μια τεράστια ελληνική σημαία, το φέρετρο με την σορό του 35χρονου, που μετέφεραν στα χέρια φίλοι και συγγενείς του, μεταφέρθηκε απο το πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην εκκλησία του χωριού που τόσο αγαπούσε. ,

Με συνθήματα και υπό τις ιαχές "Αθάνατος" και "Ήρωας", αλλά και με τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο, η πομπή κατέληξε στον Ιερό Ναό των Βουλιαράτων, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία.

 

Ωστόσο, μετά το τέλος της κηδείας οι αλβανικές Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή 12 Βορειοηπειρωτών οι οποίοι διανυκτέρευσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου και τα ξημερώματα αφέθησαν ελεύθεροι και στην συνέχεια πέρασαν τα σύνορα στην Κακαβιά. Οι προσαχθέντες καταγγέλλουν τις Αρχές της γειτονικής χώρας ότι τους προσήγαγαν για εκφοβισμό, καθώς δεν είχαν καμία κατηγορία να τους προσάψουν. Άλλωστε γι’αυτό τους άφησαν και ελεύθερους.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα σε διαδικτυακό διάλογο που είχε με ακόλουθό του στο Facebook, έγραφε αναφερόμενος σε ορισμένους από αυτούς που παραβρέθηκαν στην κηδεία ότι «είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους - ένα έθνος που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης εκ μέρους της Βουλής εξέφρασε την χωρίς άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας, στους Βουλιαράτες. Μάλιστα, με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου του Σώματος η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.