X

Εφ’όλης της ύλης η συνάντηση Τσίπρα – Σολτς

Τι είπε ο Αντικαγκελάριος και Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, μετά από την συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στο Βερολίνο.

Ant1news

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε βασικά ζητήματα στρατηγικής για την πορεία του προοδευτικού χώρου. Με βάση τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να μπουν ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της αύξησης των μισθών, της προστασίας της εργασίας, της πολιτική υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη ήταν και η αναφορά στο θέμα της μη περικοπής των συντάξεων.

Όπως υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, «μέσα από μια τέτοια στρατηγική, θα δοθεί προοπτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και θα μπει φραγμός στην ακροδεξιά επέλαση, ενώ θα σημειώσει ότι, πέραν αυτών, χρειάζονται και τολμηρές αποφάσεις που απαιτούν πολιτικό θάρρος και συνιστούν ιδεολογική ήττα των εθνικισμών».