X

Μητρόπουλος: Οι βουλευτές θα πάρουν 25.000 ευρώ αναδρομικά

Η αποκάλυψη για την τροπολογία που ψήφισαν οι βουλευτές. Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στους βουλευτές της ΝΔ. Τι ζητά το ΚΙΝΑΛ απο τα στελέχη του.

Ant1news

Μποναμά περίπου 25.000 ευρώ για τους βουλευτές προβλέπει η τροπολογία για τα αναδρομικά των δικαστικών όπως κατήγγειλε στο ΘΕΜΑ 104.6 ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Δικαιούνται να παίρνουν επί 22 μήνες 1.111 ευρώ», επεσήμανε ο κ. Μητρόπουλος κάνοντας λόγο για «προκλητική τροπολογία όταν σφαγιάζεις χήρες, αναπήρους και χαμηλοσυνταξιούχους».

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος παραιτούνται από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό, αναφέροντας «με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παραιτούνται σήμερα από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό προκύψει ότι δύνανται να εισπράξουν βάσει της κυβερνητικής τροπολογίας για τη χορήγηση αναδρομικών σε ειδικά μισθολόγια. Η Νέα Δημοκρατία καλεί επιπλέον την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την  απόφαση αυτή ως  έμπρακτο και αυτονόητο σεβασμό στις θυσίες που έχουν υποστεί οι πολίτες τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης».

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Παύλος Χρηστίδης, ότι οι τέως βουλευτές δεν πρέπει να ζητήσουν αναδρομικά, σημειώνοντας «για εμάς είναι σαφές, όπως έχει ξεκαθαρίσει και η Φώφη Γεννηματά, πως κανένας τέως Βουλευτής δεν πρέπει να ζητήσει αναδρομικά».

Το ΚΚΕ θα ζητήσει να υπάρξει «ρητή δέσμευση να μην αποδοθούν τα αναδρομικά» σε βουλευτές, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τα αναδρομικά των βουλευτών. Όπως είπε, το ΚΚΕ θα προτείνει να υπάρξει αυτή η διαβεβαίωση στον προϋπολογισμό της Βουλής, ο οποίος θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή. «Κανένα μέλος του Κόμματος, πρώην βουλευτής δεν έχει κάνει τέτοιου είδους αιτήσεις», ανέφερε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7»,προσθέτοντας «κανείς βουλευτής σήμερα του ΚΚΕ δεν πρόκειται να διεκδικήσει τα αναδρομικά αυτά».

Ο Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε «αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, προφανώς το Ποτάμι, όπως έχει πει επανειλημμένα και στο παρελθόν, και οι βουλευτές του δεν πρόκειται να διεκδικήσουν τέτοια αναδρομικά. Αλίμονο, αν τέτοιες εποχές που χειμάζεται η ελληνική κοινωνία, οι βουλευτές να δίνουν την εντύπωση ότι ψηφίζουν για τον εαυτό τους. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες», σημειώνοντας ότι «όταν ψηφίστηκε η τροπολογία είχε συγκεκριμένες κατηγορίες και είχε και συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Και για αυτό ψηφίστηκε. Δεν αναφέρει πουθενά τα αναδρομικά».