X

Καλογήρου: η Δικαιοσύνη και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται

Μέτρα από την Πολιτεία ζητούν Δικαστές και Εισαγγελείς, μετά την τοποθέτηση βόμβας έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ant1news

«Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, μόλις πληροφορήθηκε την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του Ι.Ντογιάκου σχολίασε και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, μέσω της οποίας καταδίκασε «απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών» και τόνισε «πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, στοχεύουσα στην πλήξη της ίδιας της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα και ανίκανη να κάμψει το υψηλό φρόνημα και την προσήλωση στο συνταγματικό καθήκον τους».

Κάλεσε επιπλέον την Πολιτεία «να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των Δικαστικών και  Εισαγγελικών Λειτουργών».

Δημητρίου: Με την ωμή βία δεν λύνονται τα κοινωνικά προβλήματα 

«Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οικογένειά του αλλά και ο ανυποψίαστος πολίτης που πέρασε δίπλα από την παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο», σημειώνει σε δήλωσή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Οπως είπε η κ. Δημητρίου, «στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει.

 

Μόνο με ειρηνικούς αγώνες σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει», τονίζει. 

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: εργαζόμαστε ανεπηρέαστοι, δεν τρομοκρατούμαστε

«Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες.

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα  φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης».