X

Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω κακοκαιρίας

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ant1news

Τα χιόνια, οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Χωρίς ακτοπλοϊκές γραμμές βρίσκονται Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο σήμερα.

Οι άνεμοι στην περιοχή φθάνουν τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που κάνει απαγορευτικό τον απόπλου από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη και Πόρο προς Κυλλήνη και αντίθετα.

Προβλήματα και σε περιοχές της Κρήτης

Προβλήματα σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Κρήτης προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί με βασικό χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις ειδικά στην περιοχή του Ηρακλείου.

Καταπτώσεις χωμάτινων όγκων αναφέρθηκαν στο οδικό δίκτυο από 'Αγιο Νικόλαο προς Ελούντα, Ηράκλειο προς Μεσσαρά, Πέτρα Σελί προς Ομαλό και στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κολυμπάρι προς Κίσαμο.

Νωρίτερα σήμερα, στην περιοχή Γούδουρα Σητείας, υδροστρόβιλος «σήκωσε» θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, προκαλώντας παράλληλα ζημιές σε υποδομές.

Λόγω της χιονόπτωσης απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στην Ημαθία.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού καθώς και τα τμήματα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και των δήμων, ενώ καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.