X

“Μαγεία” τα λευκά τοπία της Ελλάδας (εικόνες)

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της χώρας, με τις εικόνες των λευκών τοπίων να συναρπάζουν.

Ant1news

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» από τη νύχτα της Παρασκευής ήδη αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε μεγάλο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου της χώρας.

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις είναι υπαρκτά, όχι όμως σοβαρά ή μη αντιμετωπίσιμα.

Στα λευκά ξύπνησαν η Καστοριά και η Φλώρινα, για πρώτη φορά φέτος, με την ποσότητα του χιονιού να προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις, όπως στην περιοχή της Κλεισούρας, τα οποία αντιμετωπίστηκαν μέσα στη μέρα, όταν βγήκαν τα εκχιονιστικά του Δήμου.

Στη Φλώρινα χιονισμένες είναι οι περιοχές της Βίγλας και του Βιτσίου, με τα χωριά να είναι στα κατάλευκα και το χιόνι να επιμένει, συχνά πυκνό.

 

 

 

 

 

Χιόνια εμφανίστηκαν και στην Εορδαία Κοζάνης, όπου όπως φαίνεται, μικροί και μεγάλη το διασκέδασαν, φτιάχνοντας χιονάνθρωπους.

 

 

 

 

Στα λευκά είναι και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, όπου παρά τις χιονοπτώσεις δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, με το οδικό δίκτυο να είναι ανοικτό σε όλη του την έκταση.

Οι εικόνες των κρυσταλλωμένων νερών μέσα στο λευκό τοπίο είναι μαγικές, ωστόσο, προκάλεσαν τους κτηνοτρόφους να μαζέψουν όπως όπως τα ζώα τους, για να τα προστατέψουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

 

 

Και στην ορεινή Ναυπακτία εμφανίστηκαν χιόνια, ενώ στα λευκά είναι και η περιοχή μεταξύ Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, στο δρόμο προς το Καρπενήσι.

  

 

 

Φωτογραφίες, βίντεο: epirus-tv-news.gr, tvstar.gr, nafpaktianews.gr, kozan.gr, neaflorina.gr, svouranews.gr