X

Επεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου (εικόνες)

Πετροπόλεμος και μολότοφ στα Εξάρχεια και έξω από τη ΓΑΔΑ. Αντιεξουσιαστές ταμπουρώθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο. Ταραχές σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ant1news

Σκηνικό πολέμου στήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τόσο στα Εξάρχεια όσο και στους δρόμους γύρω από τη ΓΑΔΑ, με αντιεξουσιαστές να εξαπολύουν επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ εναντίον των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν μετά την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες στο μετρό των Αμπελοκήπων.

Τα επεισόδια κορυφώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου αναρχικοί έριξαν βροχή από μολότοφ κατά των αστυνομικών, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα.

Οι οδοί Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη. Αναρχικοί έκαψαν επιδεικτικά μία ελληνική σημαία...

 

Για οργανωμένο σχέδιο βίας κάνουν λόγο υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που αμαύρωσαν τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσήχθησαν από την Αστυνομία 22 άτομα, εκ των οποίων 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα επεισόδια έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters:

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ και αφού προκάλεσε εκτεταμένες φθορές, έστησε οδοφράγματα και έβαλε φωτιές στην Εγνατία στο ύψος της Πολυτεχνικής.

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψεις χημικών.

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε φέτος στην Πάτρα η 45η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Προπηλάκισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Αντιμέτωπα με οργισμένους διαδηλωτές βρέθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έπαιρναν μέρος στην πορεία για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όταν το μπλοκ του κυβερνώντος κόμματος έφθασε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, διαδηλωτές αποδοκίμασαν έντονα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους.

Ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκιμάστηκαν ήταν οι Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Αννέτα Καββαδία, Παναγιώτης Ρήγας και Δημήτρης Βίτσας.