X

Μαγικές εικόνες από τα κατάλευκα ορεινά τοπία

Στα λευκά παραμένουν τα ορεινά της χώρας, με μικρούς και μεγάλους να μη χάνουν ευκαιρία για παιχνίδια. Ποια σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα.

Ant1news

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, την ώρα που οι θερμοκρασίες έχουν αρνητικό πρόσημο.

Ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής, αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου πολλές ήταν οι περιοχές που «ντύθηκαν» στα λευκά.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι και σήμερα απαραίτητες σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού ορεινού δικτύου, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για προβλήματα ή αποκλεισμένοι δρόμοι.

Οι εικόνες από την Ελασσόνα είναι χαρακτηριστικά χειμωνιάτικες, με το χιόνι να έχει κάνει ακόμα πιο γραφική την εικόνα του χωριού Λιβάδι.

 

 

 

Στα ορεινά Τρίκαλα, το τοπίο είναι λευκό από τα 800 μέτρα και πάνω, ενώ είκοσι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλωνεκχιονιστικά βρίσκονται εν βρασμώ, διατηρώντας ανοιχτό το δρόμο. 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, σε κάποια σημεία και πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο, είναι υποχρεωτική η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Δείτε εδώ ποια σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα και πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στη βόρεια Ελλάδα

 

 

 

 

 

 

 

Αν και με αλυσίδες, δεν ήταν λίγοι αυτοί που από το πρωί ανέβηκαν στο Περτούλι και τη Νεραϊδοχώρα για να δουν και να απολαύσουν το χιόνι.

 

Αυτοί που βρέθηκαν προ εκπλήξεως ήταν οι κτηνοτρόφοι, που δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τις αγελάδες τους, οι οποίες βρήκαν… χαρά στο αλάτι των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

 

Πού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στην κεντρική Μακεδονία

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου της κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, για τον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας-Σελίου.

Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς.

Τέλος, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων, στο Κιλκίς.

Συνεχίζεται η απαγόρευση του απόπλου από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά προς Κυλλήνη

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά εξαιτίας των έντονων θυελλωδών ανέμων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο δελτίο καιρού, το οποίο γνωστοποιεί το απαγορευτικό απόπλου από Ζάκυνθου και Κεφαλονιά προς Κυλλήνη και αντίθετα, έως τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής.

Φωτογραφίες, βίντεο: onlarissa.gr, trikaola.gr