X

Συνάντηση Ιερώνυμου – Μητσοτάκη πριν την “ιερά συμφωνία” και δυσφορία ΝΔ

Συναντήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρόεδρο της ΝΔ, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση για τη συμφωνία. Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση, επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ.

Ant1news

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας του πρώτου με τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε στις 5 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων των δύο ανδρών και πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Κατά τη συνάντηση, ωστόσο, δεν τέθηκε το θέμα και δεν «υπήρξε καμία ενημέρωση» για το ζήτημα συμφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας έχουν τονίσει πως «είναι κοροϊδία και απάτη το φαιδρό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι μπορεί να κάνει 10.000 νέες προσλήψεις, καθώς οι κληρικοί ούτως ή άλλως θα εξακολουθούσαν να πληρώνονται από το Δημόσιο».

Οι ίδιοι κύκλοι έχουν πολλάκις τοποθετηθεί για τα ζητήματα που προκύπτουν από το περιεχόμενο της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου και έχουν επισημάνει τα ζητήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτή η συμφωνία.

Τονίζουν ακόμα ότι, το πρώτο βήμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει γίνει ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση και ότι όταν μια συμφωνία καταρρέει μέσα σε δέκα μέρες, τότε αποδεικνύεται πρόχειρη και ανεφάρμοστη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ο Πρωθυπουργός έστησε την ιστορία αυτήν αφενός για να ισχυριστεί ότι προχωρά στον δήθεν διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, αφετέρου για να εξαπατήσει τους πολίτες ότι βρήκε το δημοσιονομικό χώρο για 10.000 επιπλέον προσλήψεις στο Δημόσιο.

Σχολιάζοντας, τέλος, την απόφαση της Ιεραρχίας, η οποία αφήνει στον «αέρα» τη συμφωνία, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως για ακόμα μία φορά επιβεβαιώθηκε άλλη μια ατυχέστατη επιλογή του κ.Τσίπρα, ενώ αποδείχθηκε ότι, οι κληρικοί δεν επιθυμούν να αλλάξει το καθεστώς της μισθοδοσίας τους.

 Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτείθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω ανακοίνωσης, στην οποία τονίζεται ότι, «δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα».