X

Public Issue: προβληματίζουν τους Έλληνες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Σκοπιανό

Τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας για την Συμφωνία των Πρεσπών και τις σχέσεις με την Τουρκία…

Ant1news

Απορρίπτει την Συμφωνία των Πρεσπών το 65% των Ελλήνων σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική έρευνα της Public Issue.

Μόνον το 17% εγκρίνει τη Συμφωνία όπως δείχνει η δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα.

Από το Βαρόμετρο προκύπτει, επίσης ότι το 45%  των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τη Συμφωνία, έναντι του 31% που δηλώνει υπέρ.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται. Συγκεκριμένα, ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί ότι οι σχέσεις έχουν επιδεινωθεί ενώ μόλις το 2% θεωρεί ότι έχουν βελτιωθεί.

Διχασμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Κοτζιά καθώς το 52% των ψηφοφόρων του έχει θετική γνώμη, ενώ το 40% τον κρίνει αρνητικά. 

Συνολικά το 60% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τον πρώην υπουργό εξωτερικών ενώ ευνοϊκή γνώμη εκφράζει το 32%.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι αυξάνονται οι αρνητικές γνώμες των Ελλήνων για τον Ζόραν Ζάεφ οι οποίες βρίσκονται πλέον στο 53% έναντι 42% που ήταν τον Ιούλιο του 2018.

Όσον αφορά τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (39% δεν έχει άποψη), το 31% τον κρίνει αρνητικά και το 29% κρίνει θετικά την παρουσία του στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι θετικά κρίνουν το Αμερικανό πρέσβη και το 27% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.