X

Σήμερα η δεύτερη πράξη του δράματος στην Κυπαρισσία

Σοκαρισμένοι δηλώνουν στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής του σχολείου και ο πρόεδρος του 15μελούς. Η κίνηση συμπαράστασης του Δήμου προς τις οικογένειες.

Ant1news

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κυπαρισσία μετά την ασύλληπτη τραγωδία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών εφήβων στην άσφαλτο.

Το μεσημέρι της Τρίτης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του 15χρονου Νίκου Τριαλώνα, σε βαρύ κλίμα, υπό τον Μητροπολίτη Τριφυλίας Χρυσόστομο.

Συμμαθητές, καθηγητές, φίλοι και συγγενείς του μαθητή που μαζί με τους δύο φίλους του έχασε τη ζωή του, όταν πήρε το αυτοκίνητο του πατέρα του και βγήκαν με μεγάλη ταχύτητα στην Εθνική Οδό, ήταν εκεί και με μαύρα περιβραχιόνια είπαν το τελευταίο αντίο στο παιδί.

Σήμερα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου Μιρτάι, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και αύριο του Ενρίκο Μπουζάνι.

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά, Δημήτρης Δράκος δήλωσε εκ νέου συγκλονισμένος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι τα τρία παιδιά ήταν υπόδειγμα μαθητών, που δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα με τη συμπεριφορά τους.

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, μιλώντας κι αυτός στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, δεν ήταν η πρώτη φορά που τα παιδιά έπαιρναν αυτοκίνητο.

Ο ίδιος δήλωσε συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από το θάνατο των συμμαθητών του.

Στο σχολείο έχει στηθεί ειδικό μνημείο με τις φωτογραφίες των τριών παιδιών, στο οποίο οι μαθητές αφήνουν λουλούδια.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το kyparissialive.gr, ο Δήμος Τριφυλίας, με απόφαση που υπογραφεί ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας ,ανακοίνωσε τη δωρεάν παραχώρηση των κενοτάφων και το δικαίωμα χρήσης αυτών πέραν της τριετίας για την ταφή των ανήλικων μαθητών.

Η απόφαση προβλέπει, συγκεκριμένα ότι «Τον πόνο των γονέων και των οικείων, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος, όπως και ολόκληρης της κοινωνίας. Καμαρώναμε τα παιδιά και προσδοκούσαμε ότι παρέα με τους συνομήλικους του θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η πίκρα μας πλησιάζει την πίκρα των γονέων και των συγγενών. Διαβεβαιώνουμε τους γονείς ότι στον αδυσώπητο πόνο τους ο Δήμος είναι δίπλα τους».